Banco Punto

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Selma kirjoitti:

Kyllä, vaihtokauppa on kivaa. Lyhennän sinun housunlahkeesi ja sillä välin leikkaat nurmikkoni. Mutta vain tässä laajuudessa.

Seuraava kappale on suoralainaus Tasapeli-sivustosta

Yhteisön jäsenten toinen toisiltaan ostamien palveluiden lisäksi jäsenet voivat käyttää Puntojaan järjestelmässä mukana olevissa yrityksissä asioidessaan. Tällä tavalla hankinnat keskittyvät yhteisön ja paikallisten yrittäjien eduksi, vahvistaen mukana olevien yritysten toimintakykyä.”

Silloin, kun yrittäjät teettävät töitä ns. puntoilla kiertämällä työnantajan maksuja, mennään jo liikaa harmaalle alueelle ja on mielesäni moraalitonta sekä työntekijää ja kilpailijoita kohtaan ja puhumattakaan verottajasta.
Tulee pakosta ajatus, että käytetään työntekijän hädänalaista asemaa tai hyvä uskoisuutta hyväksi.

Jos saisin tietää yrityksen, joka käyttää puntoja, voisipa olla, että menisin naapuriin. Kaikkihan tietää millainen loppu on ahneudella

Eli tälläinen vaihtopaikka saisi olla vain yksityishenkilöille.

Asia on aivan kuten tuossa kirjoittaja toteaa. Tämä systeemi toimii kuten ennenkin NAAPURIAPUNA ja ilman puntoja tai markkoja tai euroja, mutta heti kun aletaan taksoittaa tehtáviá tai tuotteita ja sidotaan ne tähän uuteen rahaan, PUNTOON, ollaan jo harmaan talouden alueella. Ja kuten jo olen aikaisemmin todennut, puntoilla on kovin vaikea maksaa virallisia maksuja, joten hyödytön tämá systeemi yrittäjille olisi. Páin vastoin, se olisi vahingollinen, koska harmaa puntokauppa pyörisi virallisten yritysten ulkopuolella ja kaikki, mitä puntoilla pimeasti hankittaisiin tai teetettäisiin, olisi oikeilta yrittäjiltä pois.

No, tietenkin Karilla on takataskussaan vastaus táhánkin – perustetaan oma tuulivoimala tai aurinkovoimala, ja myydäán sitten puntoilla energiaa. Ja vuokrataan vain toisilta suomalaisilta puntomäáráisillä vuokrilla niin asunnot kuin liiketilatkin, puristetaan omat biodiiselit omista oliiveista, kasvatetaan omat kahvit ja paannan omat oluet. eiká unohdeta omia pontikkapannujakaan, ja kaikki vaihdetaan sitten puntoilla. Ja Kari voi sitten perustaa puntopankin, jonka kautta rahaliikenne kulkee ja jonne ylimäáráiset puntot voi tallentaa. Ja jos joku tarvitsee puntolainaa, niin Karin pankista sopivaa korvausta vastaan voi lainaa nostaa.

Ja kun Kari varoittelet herneen vetámisestä, niin muista se itsekin. Ei meidán kaikkien tarvitse joo joo-ryhmáän kuulua. Ja koska itse keskustelua pyydát, niin nythán sitá saat, joten ole tyytyváinen.