baltian tiet ja näkemisen arvoiset paikat

LINKKI

dreamer
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 08.01.2008
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 58

Hei,
Asustelen Tallinnan kupeessa ja voin suht. vahvalla kokemuksella suositella ViaBalticaa. Tiet baltiassa ovat täysin eurooppalaisella tasolla Kiitos Eu:n. Puolan tilanteesta kokemukseni eivät ole omakohtaisia, mutta ymmärtääkseni tiet (ainakin suurin osa) on saatu ainakin kohtuulliseen kuntoon.

Mitä tulee yleisesti ajokulttuuriin ja turvallisuuteen… Baltian teillä pärjää, jos et liikaa arkaile ja uskallat liikkua paikallisittain… Esim. jos useampi kuin yksi kaista samaan suuntaan ja oma kaistasi tukossa sekä liikenne on kova. Vilkku päälle ja aloita heti perään liike hitaan varmasti haluamaasi suuntaan. Jos kiltisti jäät odottelemaan, että joku antaa tilaa. Niin nähtävästi odotat, kunnes seuraava suomi-auto saapuu 🙂

Nähtäviä paikkoja kyllä riittää! Kaikki riippuu ajasta mitä on käytettävissä ja kuinka paljon ideaalista ajoreitistä poikkeatte.

Ensimmäinen Baltian pysähdys kannattaisi tehdä mielestäni Riikassa. Ajomatkaa Tallinnan satamasta pyöreäsit 300km. Ensin koko perheen kanssa syömään Lido-ruokaketjun pääkeskukseen. Kyseessä on kuin leikkipuisto yhdistettynä Buffee-ravintolaan. Aivan mieletön idea lapsiperheelle! Ruokaa on kaikkea maan- ja taivaan väliltä ja lapsilla aika lentää kaikkien vehkeitten ympärillä. Aikuisillekin on esim. Eri maista tulevia musikantteja ym. Ehdottomasti suositeltava kohde. Hinnat ovat kohtuulliset, ei edullinen muttei nyt ihan ylihintaisetkaan.

Sitten suunta kohti Aqua Parkia, joka on osittain sisällä ja ulkona. Paikka on iso ja hyvin hoidettu. Tasoltaan paljon korkeampi kuin esim. suomen serena. Erillaisia saunoja tietysti jne. Varokaa suihkuissa olevaa tynnyrisuihkua, vesi on jääkylmää!!! Ja se on muistaakseni automaatti… Aikuisille ja miksei lapsillekin on myös kiva allasbaari. Sijaiti on matkalla Jurmalan kuuluisille hiekkarannoille, jotka myös kannattaa ainakin vilkaisemassa käydä.

Jurmala on erittäin suosittu rantalomakohde, varsinkin venäläisten rikkaiden keskuudessa (venäjään televisioidaan viikottain Jurmalan ulkoilma-arenalta erillaisten artistien lähetyksiä). Konsertit ym. tapahtumat ovat todellisia kokemuksia, vaikkei mitään kielestä ymmärräkkään 😉

Toinen näkemisen arvoinen paikka olisi Liettuan rantakohde on Palanga. Se ei sijaitse ihan reitillä, mutta rantamaisemat Palangasta alaspäin ovat mahtavat. Samoin alueella on mahdollista vuokrata polkupyörät ja seurailla merkittyjä pyöräreittejä upeissa maisemissa.

Tässä alkutaipaleelle ideoita. Puolasta voin raportoida vasta tämän syksyn jälkeen kun itse ajan pyörällä Tallinna-Malaga välin.

Rohkeasti vain matkaan!