Bahiya kirjoitti:Muutin

LINKKI

PPENSIO1
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.01.2008
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 35
Bahiya kirjoitti:

Muutin muutama päivä sitten Barcelonaan eikä minulla ole mitään hajua mitä täällä söisin. En osaa ostaa kaupasta yhtään mitään ja kauppahallissakaan ei mukaan tartu muuta kuin hedelmiä. Suomessakin olen laittanut aika vähän ruokaa, koska koulussa syöminen tuli paljon halvemmaksi. Yhtään keittokirjaa ei ole täällä mukana ja seuraavana varmaan suuntaan kirjakauppaan ostamaan sellaisen.

Voisiko joku kertoa jotain todella helppoja reseptejä mistä saisi jotain täyttävää ruokaa suhteellisen edullisesti? Olen opiskelija, joten rahaa ei ole hirveästi käytettävissä ja kaikki mausteet, öljyt yms. pitää ostaa nyt kaupasta.

Hei helppoja reseptejä jota minä käytän on esim seuraava.

Lähtökohtana on tomaattipohjainen kastike:

Tarvikkeet kastike vaihtoehtoisesti tonnikala(+sipuli), jauheliha tai broisku. Lisäksi oliiviöljy, mustapipuri, sitruunapippuri, 1/2 lihatiivistekuutio/kasvisliemikuutio, tomaattimurska (purkki), vähän vehnäjauhoa, ananaspaloja hitusen sokeria, ei lisäsuolaa. lisäksi voi laittaa mintunlehtiä ym

Tämä ohje käy peruskastikeeksi riisin perun ja pastan kanssa, pitsoihin ja lasangeen.

Pannu kuumaksi vähän oliiviöljyä pannulle ruskista ainekset ja lisää mausteet ym ed mainitut tuotteet ja tomaatti ja ananasmurska ja sakeuta vähän tarvittaessa vehnäjauholla niin kaikki pelaa helppoa ja nopeaa. Yksi kastike moneen paikkaan. Edellytys että on tomaatin ystävä ja Espanjassa pitäisi sitä kaikkien kai ollakkin.

lisäksi keitä riisi, pasta tai tee helppo pitsapohja, helppoa ja aika nopeaa ja kohtuuhintaista ja suht terveellistä kun muistat tehdä vielä vihannesannoksen mieltymyksen mukaan.

T. Enska