¡Ay de vosotros! :)

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Sähköstä ¡Ay de vosotros! :)

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
arnold malaga Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
Abso kirjoitti:

Tähän on pakko vastata, ettei kukaan tapa itseään. 230 voltin sähköä saa pistorasiasta kahdella eri tavalla…

Menetelmä 2. Rasiaan tulee kaksi eri vaiheen 115 voltin johtoa. Tätä viritystä löytyy ns. ”vanhoilta alueilta”. 230 voltin jännite tulee sitten siitä, että sinikäyrät ”kulkevat eri tahtia”. 115 volttia + 115 volttia = 230 volttia.

Menetelmä 2 voi viedä hengen, mikäli joku rakentaa ns. ”köyhän miehen sukon” kuvittelemalla 115 voltin virtajohdon olevan paluujohto.

Kommentti näyttää olevan ”jo” syyskuulta, mutta täytyypä kuitenkin kysäistä, että missäköhän päin Espanjaa näitä 115/115V-saarekkeita vielä löytyy? Jos kerran tiedetään varmasti, että niitä on, niin kaitpa sitten sekin tiedetään, että missä niitä on?

Ja, jos joku alkaa itse asentamaan vanhan maadoittamattoman pistorasian tilalle maadoitettua pistorasiaa kyseisellä hyppylankamenetelmällä, niin luulisi siinä jo asentajan itsensä saavan totuuden selville asennusvaiheessa, kun alkaa kokeilla piuhoja vaikkapa ’kynällä’. Ei kukaan asentaja luota pelkkiin värikoodeihin.

Tee-se-itse-asentajat puolestaan sitten saavat kynsille viimeistään silloin, kun alkavat pistorasiaa käyttää.

Jos huoneistossa on 115V:n järjestelmä, niin valovirran sulake lienee jotain 6A:n luokkaa. Jos siten taas järjestelmä on kahden eri vaiheen 115/115V välistä otettu 230V, on silloin sulake oltava kummassakin johtimessa erikseen.

Tottahan toki sähkö on vaarallista nautittuna ja majava syttyy palamaan siinä sadan Ampeerin paikkeilla, mutta ehkäpä tuo 115V ei pelkkänä näpäytyksenä niin tappava ole, jos ei ota kumpaakin johdonpäätä kouraansa. Silloin ei kyllä näpit enää aukea, ja sydänlinjan kautta kulkeva virta sattaa hyvinkin aiheuttaa kammiovärinän, ja sehän toki tappaa.