Avioliittolaki ja perintökaari

LINKKI

pentti52
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.06.2010
Kirjoituksia: 16
Vastauksia: 397
Oskari78 kirjoitti:

Alkuperäisestä asiastani ihan toiseen eli onko perintökaari tosiaan erilainen Suomessa ja Espanjassa?

Lapsi perii molemmat vanhemmat jos isyys tunnustettu. Miten sen avioliiton laita? Suomessa molemmilla on oma omaisuus ja avioliiton solmimisen jälkeen avio-oikeus toisen omaisuuteen. Avio-oikeus toteutuu luonnollisesti vasta avioliiton päättyessä, jolloin se puoliso kenellä on vähemmän säästöjä on oikeutettu saamaan osituksessa sitä tasinkoa. Eron tullessa yhteistä kotia (vaikka se olisi vain toisen nimissä) ei saa myydä ilman toisen suostumusta jne. Onko Suomessa niin, että jos toinen ei suostu myymään yhteisenä käytettyä kotia, saa se puoliso, joka kieltäytyy muuttamasta, jäädä asuntoon asumaan vaikka asunto olisi toisen yksin omistama, tilanteessa jossa avioehtoja ei ole?

Onko siinä mitään perää, että Espanjassa avioeron tullessa eteen äiti ja lapset saavat jäädä asumaan yhteiseen kotiin, ja mies pihalle vaikka asunto olisi hänen, aina siihen asti, että nuorimmainenkin lapsi on sen 18 vuotta? Erikoista jos pitää paikkansa.

Nytpä kyselet sellaisia, joihin vastaaminen tyhjentävästi noilla tiedoilla on lähes mahdotonta. Kyseessähän on vain teoreettinen tilanne ja jonkin tekijän tai olosuhteen muuttuminen voi johtaa erheellisiin päätelmiin ja toimenpiteisiin. Toiseksi kyseessä on myös tilanne, johon neuvojen ja toimenpidesuositusten antaminen maksaisi asiantuntevalta lakimieheltä pyydettäessä tuhannen, kaksi tai enemmän euroja riippuen vastauksen laajuudesta ja perusteellisuudesta. Siksi ymmärtänet hyvin, ettet varmaankaan saa neuvoja kysymykseesi. Tai mikäli niitä sinulle tarjotaan, ne voivat olla ns. asioitsijan neuvoja.

Ja kyllä naimisiin uskaltaa mennä, ovathan niin monet muutkin menneet ja eläneet onnellisina elämänsä loppuun saakka.

😀 😀