Auton maalauksesta

LINKKI

Abso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.07.2012
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 542

Olen harrastuksena maalaillut ja ruostekäsitellyt autojani. Teetetyn maalauksen suurin kustannuserä on työ. Sen määrään vaikuttaa olelliisesti auton pintojen kunto sekä haluttu lopputulos. Jos haluat helmiäispinnan, niin kalliiksi käy. Säästää voi sitten myös siinä maalataako koko kori samalla. Kysymys kuuluu: kun avaat oven, pitääkö karmien näyttää valkoisilta?

Valkoisen pinnan saa aikaan akryylimaalilla, joka ei vaadi päälle edes lakkaa.

Maali + tarvikkeet maksavat noin 250 euroa. Työllä ei ole ylärajaa. Tehtaan linjamaalauksen tasolle päästäkseen liikutaan tasolla 2000 – 3000 euroa (ilman ylärajaa, pahin taitaa olla Rolls Royce, jonka uudelleenmaalausta ei voi eikä pidä alle 10.000 ostaa, se kun on siinä määrin vaikea tehdä oikein). Linjamaalaus on taidetta enemmän kuin tiedettä. Linjat viritetään aikaa ja rahaa säästämättä. Harva amattimaalarikaan pääsee työn laadussa oikein viritetyn linjan tasolle.

Mainuttu 700 euroa on sen verran halpa, että alvit ja maalit pois laskien työn bruttohinnaksi jää alle 300 euroa. Jos työ on hyvin tehty, jäisi bruttopalkaksi noin 3 euroa tunnilta, mikä ei ole lainkaan uskottavaa.

Itse lasken auton maalauksen maksavan minulle noin 300 euroa per kiesi, kun teen kaiken itse ja välineet ovat jo suurimmaksi osaksi olemassa. Lasken säästäväni 90 %. (Ruostekäsittely maksaa itse tehtynä alle 100 euroa ja maksaa teetetynä yli 1000 euroa, joten sekin on tuottava harrastus.)

Maalaus käy harrastuksesta, mutta sen hankkiminen ostopalveluna ei yleensä ole järkevää (pois lukien arvokkaat keräilyharvinaisuudet).

Valkoisen värin saa aíkaan ilman maalaustakin. Periaatteessa auton voisi yliteipata. En ole koskaan yliteipannut itse, mutta uskoisin, ettei se ole kovin vaikeaa. Kerran kysyin teipin ja tarvikkeiden hintaa ja sain materiaalikustannuksiksi 400 euroa per silloinen auto. Teippaus voisi onnistua teetettynä automerkistä riippuen tonnilla tai parilla pinnan kunnosta riippuen.