Autojen hinnat

LINKKI

Masa P
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.12.2006
Kirjoituksia: 85
Vastauksia: 746
mañana kirjoitti:

Onko teillä kokemusta verovapaan auton ostosta Suomesta ja sen tuomisesta Espanjaan. Ovatko autot samoissa hinnoissa (verottomina) täällä Espanjassa kuin Suomessa?

Ennen oli varsin järkevää ostaa auto Suomesta tax freenä ja rekisteröidä se sitten Espanjaan. Nyt on hintaero huomattavasti supistunut, joten keskihintaisista alaspäin erot ovat suht pienet!

Suomen veroton hita on lähes Euroopan halvin vieläkin! Tehtaat kompensoivat suomen autoverotusta. Kannattaa ottaa yhteys Suomen maahantuojiin ja pyytää veroton hinnasto. Vain harvoista merkeistä sen saa ihan vain netin kautta. Siitä sitten vaan vertailemaan.

Jos aikoo myöhemmin tuoda auton Suomeen, niin siinäkin on poittinsa. Nimittäin talvivarusteet, lämmitettävät penkit jne… Varusteissa merkeittäin on eroja Suomen ja Espanjan spesifikaatioitten välillä.

Mikäli auto rekisteröidään Espanjaan siihen tulee CO-n mukainen vero ja ALV, + paikallinen vuosittainen käyttömaksu potencia fiscalin mukaan. Tämä siis aina kunnallisena verona.

Maahan tultaessa pitää ehdottomasti olla EU yhteneväistodistus, niin rekisteröinti menee sujuvammin!

Eli useita asioita pitää puntaroida.

Mikäli auton ostaa Suomesta tax freenä ja on kirjoilla Espanjassa, tai on ollut muutanut fyysisesti parisen viikkoa ei Suomesta poistumisella ole kiirettä. Voi siis ajella verottomalla kaaralla max 6 kk. Muuttamaton henkilö joutuu lähtemään oitis maasta!