autoajelua

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä VillaMartin
VillaMartin Ei kirjautuneena
Liittynyt: 23.05.2012
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 63

Joku se viittasi Villamartinin olevan niin kaukana etelään päin Torreviejasta, että on melkein Orihuela Costalla. Ihan vaan tiedoksi; Villamartin on Orihuela Costalla. Ja ainakin itsellä tulee tänne meitin kämpälle 9 km Torreviejan keskustasta.

Niin sanottu key holderimme on kuljettanut tuttujamme 35 euron hinnalla kentältä ja kentälle. Hinta on halpa, mutta itse emme tästä ole nauttineet, vaan olemme vuokranneet auton. Sillä kun on käyttöä muutenkin. Auton vuokra viikonlopulta(kesälomaksi ajamme auton Suomesta)on satasen luokkaa plus bensat. Joskus on saatu alle satasella, mutta on siitä joskus maksettu enemmänkin. Autolla ajelulla on ollut sekin hyvä puoli että voi käydä matkanvarrella kaupassa ja ostaa aamiaistavarat, tai jopa pari tölkkiä olutta.
Jos lasken, mitä autolla ajaminen täältä maksaa kentälle. Bensat 60km * 1,36€/l * 7l/100km =5,7112€. Siis hakukeikka veisi 11,40 euroa plus kaksi kertaa tulli per sivu(ajomatka), joka tekisi 9,60 euroa. Kokonaishinta tulleineen siis 21 euroa.

Ja jos haluaa laskea auton ylläpitokulut mukaan, saa helposti päivähinnaksi kolme euroa(vakuutus 800, vuosihuolto 100, pesut, katsastus, renkaat jne 200/vuosi). Key holderimme siis rahastaa omaksi pimeäksi palkakseen 3-4 tunnin keikasta 11 euroa. Katsoisin lähinnä hyväntekeväisyydeksi, en työksi.

Jos Torreviejasta saman hakumatkan tekee 50 euron hinnalla, jää palkaksi jo 9,60 euroa enemmän tullimaksuista, kuudesosan(9km) lyhyemmät matkat tekisi 1,70 säästön polttoainekuluissa edestakaisin, eli yhteensä jäisi vaivanpalkkaa 37,30. Sehän onkin parhaimmillaan jo yli 10 euroa tunti. Eli tuossa vaiheessa siirtyisin itse taksin kyytiin tukeakseni horjuvaa Espanjan taloutta.