Auto

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
tapanisaari kirjoitti:

no anyway: ostan auton kun sinne menen (3-4kk ja ravaan edestakas), kuulemma katsastus on 2 vuoden välein? mitä muita kuluja autosta tulee liikennevakuutus? autovero?
paljonko nämä ovat eriteltynä?

Katsastus menee näin: Uusi auto, ensin 4 vuotta ja sitten 2 v välein aina 10v saakka, jonka jälkeen 1 v välein (jos auto on rekisteröity yksityiskäyttöön). Katsastuksen hinta on hieman autosta riippuen, noin 22-35€ suurinpiirtein kun katsastat sen annettuna määräaikana.

Vakuutus ja sen summa riippuu vakuutusyhtiöstä ja vakuutuksen tasosta jne (kuten suomessakin). Vaihtelee siis muutamasta satasesta alkaen / vuosi sekä riippuen siitä maksatko osissa vai kertamaksuna jne.

Autovero maksetaan ostohinnassa (kuten suomessakin)

Tiemaksu maksetaan paikallisen kaupungin taksan mukaan ja summa riippuu autosta sekä myös siitä oletko kaupungin virallinen asukas ja maksatko maksun ennakkoon vai vasta jälkeenpäin.. Fuengirolassa muutamia kymppejä vuodessa, mutta ei rekisteröityneelle asukkaalle voi olla reilustikin yli 100€ ?

BTW: Saat ehkä auton vuokrakralle jostain pikkuyhtiöstä ilman Visaa, mutta isoista et. Sama pätee esimerkiksi hotellimajoituksiin jne. Käytäntö on kansainvälinen. Molempiin tarvitaan myös ulkomaalaiselta passi.