Aurinkorannikon suomalainen koulu

LINKKI

rehtori
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.02.2008
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 5

Tervehdys Aurinkorannikon suomalaisesta koulusta!

Onpa ollut mielenkiintoista seurata keskustelua kouluumme ja ylipäätänsä koulutukseen liittyen.

Rehtorina haluan todeta seuraavaa Aurinkorannikon suomalaisesta koulusta:

Aurinkorannikon suomalaisella koululla on Suomen opetusviranomaisten myöntämä opetuksen ja koulutuksen järjestämislupa. Sen takia koulu on osa julkishallintoa ja sen toiminta julkista.

Opetuksen ja koulutuksen järjestäjänä toimii koulun kannatusyhdistys. Sen jäseniksi voi hakea asiasta kiinnostuneet henkilöt. Ilmoittautumislomakkeita on saatavilla kansliasta. Asiasta informoidaan säännöllisesti lukuvuoden alussa ja myös yleensä syksyn vanhempainillassa. Myös koulun kotisivuilla on yleistä informaatiota kannatusyhdistyksestä sekä haliltuksen tämänhetkiset hallitusjäsenet.Tällä hetkellä useimpien jäsenten lapset ovat koulun oppilaita tai opiskelijoita.

Kannatusyhdistys kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Syksyllä hyväksytään toimintakertomus, esitetään tilinpäätös ja tilintarkastajan lausunto sekä päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta sekä vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle. Keväällä päätetään seuraavan toimintakauden (lukuvuosi: elokuu-heinäkuu) toimintasuunnitelmasta sekä hyväksytään tulo- ja menoarvio sekä valitaan hallitukeen varsinaiset jäsenet erovuoroisten tilalle sekä varajäsenet.

Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999) selvittää salassapitovelvollisuudet. Valtaosa koulun asiakirjoista on lain mukaan julkisia, ja niihin voi käydä halutessaan käydä tutustumassa.

Koulun henkilökunnan valitsee koulun hallitus.

Mitä sitten henkilökunnan vaihtuvuuteen tulee, niin syitä on varmaan yhtä monta kuin koulussa on henkilökuntaa. 18.1.2008 järjestetyssä hallituksen ja työntekijöiden palaverissa poissalähtemisen syiksi mainittiin mm. virkavapauden päättyminen Suomessa ja monenlaisia henkilökohtaisia syitä (esim. perhesyyt)

Kouluun liittyvissä epäselvyyksissä ja huhuissa yms kannattaa ottaa pikaisesti yhteys suoraan kouluun. Uskon, että sillä tavalla asiat selviävät parhaiten.

Tervetuloa mukaan koulun toimintaan!

Juha Helvelahti
rehtori