Aurinkorannikon meriveden

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Veden lämpötila Aurinkorannikon meriveden

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
arnold malaga Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846

Aurinkorannikon meriveden lämpötila riippuu paljon tuulista. Eli siis tuuleeko esimerkiksi mereltä vai mantereelta, vaiko peräti jommin kummin päin rannan suuntaisesti, joten merivesi saattaa toisinaan olla yllättävän kylmää.
😕

Siksipä kai vesipuistot ovatkin tulleet sangen suosituiksi, joten voinen niitä suositella lämpimästi; aivan sanan varsinaisessa merkityksessä.
🙂

Uima-allas on sellainen proggis, että sen puhtauden kanssa on syytä olla tosi tarkkana. Mahdollisen colibakteerikasvuston vuoksi (josta lapsi voi saada iänikuisen virtsatievaivan, vakavankin) on vesi pidettävä niin kloorattuna, että on yksinkertaisesti syytä käyttää uimalaseja, ettei tule silmät punaisiksi.

Ja tosiaankin, riippuu muun muassa lomaanne edeltävistä ilmoista, kannattaako ottaa lämmitettävä allas. ”Muun muassa” siksi, että saattaahan olla, että altaanne täytetään vedellä (kylmällä) vasta päivää ennen lomanne alkua, joten ilma ei sitä hetkessä lämmitä, jos ei ole kunnon hellettä, tai sitten allas aivan pieni. Ja ilmaa lämpimämmäksihän ei ilma itsessään vettä lämmitä.

Tiedustelkaa vuokralleantajalta, millainen käytäntö heillä on tuon uima-altaan kanssa. Olen kuullut sellaisestakin tapauksesta, että talossa on ollut allas, mutta siinä ei olekaan ollut vettä. Vuokralainen on sen sitten omalla kustannuksellaan saanut täyttää, jos on halunnut.

En tottavie halua olla pessimisti tai ilonpilaaja, mutta joitain asioita on syytä huomioida, ihan aikuisten oikeasti.