asunnon välittäjistä

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma espanjan palkat asunnon välittäjistä

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Tomas
Tomas Ei kirjautuneena
Liittynyt: 27.09.2007
Kirjoituksia: 7
Vastauksia: 48

Asuntojen välittäjillä taitaa olla usein vähän turhan paljon omat edut mielessä, tuttavaperheen tarjousta ei edes vastaanotettu kun oli ’liian alhainen’ eikä myyjä olisi kuulemma edes hyväksynyt sellaista. Asunnon kuntoon, sijaintiin ja vastaavien hintatasoon nähden tarjous olisi ollut kohdallaan, mutta joko myyjällä ei ollut tarvetta myydä nykypäivän hinnalla, tai välittäjä halusi saada kunnon provikat eikä edes välittänyt tietoa eteenpäin. Eli pienoista vääristymistä noissa pyyntihinnoissa varmasti vieläkin on.

Hammashoito on tosiaan kallista, ja omien kokemustemme mukaan kalliimpaa kuin Suomessa ilman Kela-korvauksiakin. Hoidosta riippuen tietenkin. Toisaalta, mieluummin vaikka maksan vähän enemmän ja hoidatan purukalustoani sellaisella lääkärillä, joka varmasti ymmärtää mitä sanon..

Tasakattotaloista tuli yksi esimerkki vastaan kun viime vuonna kävimme katsomassa alle vuoden ikäistä uudisrakennusta, josta oli vesi tullut jo makuuhuoneen katon läpi. Joku senkin kämpän oli sitten vuokrannut.. ehkä itsellä on vain liian korkeat kriteerit..

Noihin työttömyyskorvauksiin vielä lisäisin, että irtisanomissuoja on aivan eri luokkaa kuin Suomessa. Käsittääkseni irtisanottaessa olet oikeutettu saamaan 30pvää / työvuosi korvauksen. Tuossa taisi olla joku min 2 vuotta töissä raja. Konkurssi-tapauksissa en tiedä miten tuo menee..
Ja vielä vaikka itse lähtisit firmasta, voit vaatia kirjallisen todistuksen, jossa firma on velvoitettu ottamaan sinut takaisin (olikohan puolen vuoden ajan) mikäli eivät ole löytäneet tilalle uutta duunaria (ts. paikka on vielä avoin). En ole varma onko tämä yleinen käytäntö, mutta ainakin kemianteollisuuden sopimuksissa.

Samaten noita työttömyyslukuja ei oikein voi suoraan verrata. Espanjassa on aikalailla ns. rakenteellista työttömyyttä, eli kausityöläisiä sekä pimeitä töitä, joten kekseliäs kaveri kyllä saa hyödyt hankittua.. Tosin samainen ilmiö on Suomessakin, ja varmasti muuallakin Euroopan maissa, mutta vanhojen EU-maihin verrattuna varmastikin Espanjassa vielä yleisempää (imho)..

Ja vaikka tässä kuinka vertaillaan näitä maiden eroja, niin ainakin työkavereiden kommenteista he ovat aivan yhtä kyllästyneitä maksetuista veroista saatuihin etuihin, kuten juuri lasten päivähoidon maksullisuuteen tai julkisen liikenteen maksuihin. Eli ainahan se ruohon on vihreämpää – ainakin päiväunelmissa..

-t-