asunnon ostoon

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä pauliina
pauliina Ei kirjautuneena
Liittynyt: 05.02.2007
Kirjoituksia: 67
Vastauksia: 641
LakuPekka kirjoitti:

Heippa Pauliina,

Ennustajan rooli on tunnetusti vaikea, muttei 2006 ennustukseni ihan pieleen mennyt? Mikäli katsotaan hintojen kehitystä sijainnin mukaan, niin on alueita, joissa hinnat ovat pysyneet paikallaan ja toisaalta on rakennuskohteita ja -alueita, jotka sijaitsevat ”in the middle of nowhere” ja sieltä ei myydä millään hinnalla. Kerroin myös ennustuksessani, että älyttömät ylihinnat poistuvat markkinoilta ja niinhän kävikin.

Jos katsotaan markkinoita erittäin suppeasta näkökulmasta, niin kaikkien tuntemassa Pacosin Girasolissa ovat kaksiot maksaneet vuosia saman eli noin 130-150.000 euroa riippuen kunnosta ja sijainnista ja kaikki menevät kaupaksi. Tämä on huono esimerkki, mutta siellä on paljon samanlaisia asuntoja, jolloin vertailu on helppoa.

Niin, jos ne eivät ole nousseetkaan kun muut nousi, niin mistä ne nyt sitten laskisi ? Eli yhteenvetona, jos ostat Girasolista itselle asunnon, on hinta vakaa, mutta älä odota että saisit arvonnousua kun markkina nousee.

Uustuotanto on poistunut lähes kokonaan markkinoilta ja sen kustannuskehitykseen on siksi vaikeaa ottaa kantaa, mutta jos nyt ”rykästäisiin” pystyy uusi projekti, niin kyllä kustannukset olisivat samaa luokkaa kuin muutama vuosi sitten.

Rakennusfirmojen ei kannata aloittaa uustuotantoa kun vanhaa uustuotantoakin on myynnissä pilvin pimein. Sain hinnaston, joka oli 2008 vuodelta ja oli nyt päivitetty. Alennus 23 – 38 prosenttia ja luvattiin 70 prossanen lainoitus. Jos harrastaa ulkoliikuntaa voi hyvin katsella myyntikylttejä taloissa.
Apua ei tule enkuilta, ei suomalaisilta eikä muiltakaan eurooppaisilta niin kauan kun ollaan kaikki tässä samassa sopassa. Enkut haluaa myydä euro-omaisuutta kun saavat sillä paljon puntia. Nyt siis saa halvalla enkuilta.

Jatkan taas ennustamista. Uskon, että markkinat ovat jo elpymässä, mikä johtuu alhaisesta korkotasosta ja 2010 alkaa orastaa uusi varovainen buumi, koska sodanjälkeinen ikäpolvi alkaa jäädä eläkkeelle. Heillä ei ole enää aikaa odottaa seuraavia hintojen alennuksia, sillä voi olla, että ikä tulee ennen vastaan?

Itse ennustan, että nousua aletaan taloudessa näkemään 2011 ja ennenkuin näitä muita tarpeita aletaan täyttämään, siihen menee vielä aikaa. Espanjan tulisi säilyttää myös kilpailukyky muihin varteenotettaviin Europpalaisiin edullisiin maihin. Kyllä keskieurooppalaisilla on nopeaa ajella Adrianmerenkin rannalle.

Espanjassa on aurinko ja sitä on vaikeaa siirtää muualle, maa kuuluun EU:hun, jolloin matkustaminen on vaivatonta ja siksi jaksan edelleen uskoa maan vetovoimaan eurooppalaisten tulevaisuuden asuinpaikkana.

Eikä myöskään pidä unohtaa karjalanpiirakoita munavoilla syöviä kukkahattuisia sauvakävelijöitä, jotka vuosittain tuovat suuren ostajapotentiaalin Aurinkorannikolle..:)

Eläkeläisten koulutustaso nousee ja he eivät enää ole riippuvaisia vain suomenkielisestä palvelusta. Ja ne joilla on paljon varallisuutta, katsovat verotusmaaksi jonkin muun maan, ja tulevat ehkä sitä kautta piipahtaan Espanjassa.