Asunnon omistamisen vaihtoehtoja…

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Viikon 3 uutisia Asunnon omistamisen vaihtoehtoja…

LINKKI

pentti52
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.06.2010
Kirjoituksia: 16
Vastauksia: 397

Yksinkertainen vaihtoehto on tietysti suora omistus. Verot suoraan henkilöomistajalle ja tietysti muutkin maksut. Tällaisen asunnon myyminen tapahtuu tietysti Espanjan lain mukaan ja on siten hieman monimutkaisempaa kuin jäljempänä esitetty kuvio.

Toinen vaihtoehto on ostaa asunto suomalaisen osakeyhtiön nimiin. Kun kerran on saanut omistuksen kirjattua tällaiselle yhtiölle, eikä yhtiössä mitään muuta tee kuin omistaa ja maksaa ainoastaan asunnon kulut (verot kans), joko suoraan itse tai keräämillään vuokratuloilla, voi tällaisen ”asunnon” eli siis yhtiön tai yhtiöosuuden myydä Suomen lain mukaan. Luovutus vaatii tietysti vastaanottajalta tiettyä luottamusta myyjää kohtaan.

Kolmas vaihtoehto on se, että veroparatiisiyhtiö ostaa asunnon nimiinsä. Kustannukset hoidetaan suoraan, koska yleensä veroparatiisissa ei edellytetä kirjanpitovelvollisuutta. Helppoa kuin heinänteko !
Ostajan on tässäkin tapauksessa luotettava aika pitkälle myyjän ilmoituksiin, ettei yhtiö esim. ole velkaa muualle. Ylläpitokulut on tässäkin tapauksessa asunnosta tietysti maksettava, samoin kuin verotkin. Lisäksi veroparatiisiin rekisteröidystä yhtiöstä menee vuosittainen maksu, joka tuntuu turhalta.

On olemassa monia vaihtoehtoja, joista esim. osaomistus suomalaisessa osakeyhtiössä vaikuttaa mielenkiintoiselta. On vain sovittava etukäteen miten asuntoa käytetään, siis esim. käyttöviikot ja miten syntyneet kulut katetaan.
Muutama 3-4 tuttavaperhettä voi tämmöisen yhtiöosuuden omistaa ja siten jakaa lomailun kustannuksia.