Asunnon myynti ja verot

LINKKI

kris
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Asuntoa myydessä makseetaan veroa

1) Asunnon arvonnoususta rendimiento de capital inmobiliario 18%. Asunnon arvonnousu on yhtä kuin myydessä kauppakirjassa ilmoitettu summa miinus ostaessa kauppakirjaan ilmoitettu summa. Koska olet ei-residentti, Espanjan valtio haluaa varmistua, että et katoa maasta veroja maksamatta, joten sinun täytyy talletta 3% MYYNTIHINNASTA verottajalle ja tältä et voi välttyä.

Mikäli katsot, että veron määrän kuuluisi olla pienempi, eli 18% MYYNTIVOITOSTA on vähemmän kuin 3% MYYNTIHINNASTA, teet Espanjassa veroilmoituksen ensi vuonna, se jätetään touko-kesäkuussa ja on parasta että jätät asian osaavan asiointitoimiston tai lakimiehen hoidettavaksi. Veroilmoituksesi perusteella Espanjan valtio maksaa palautukset espanjalaiselle pankkitilillesi ensi kesänä tai syksynä.

Näinä päivinä on aika harvinaista, että myyntivoittoa ei ollenkaan olisi, olethan laittamassa myynnin kauppakirjaan ainakin suunnilleen järkevää markkinahintaa vastaavan summan? Nimittäin jos verottaja näkee huomattavan alhaisen myyntihinnan, niin asiaa aletaan nykyään varsin herkästi tutkia. En nyt todellakaan syytä Sinua tässä mistáän veropetoksista, haluan vain sanoa, että suomalaisilla tuntuu olevan se kásitys, että pimeät kaupanpäälliset ovat Espanjassa maan tapa. Se voi osittain totta ollakin, mutta monet eivát tiedä, että valvonta näissä asioissa on kiristynyt VALTAVASTI viime vuosina ja on syytä tietää, mitä on tekemessä.

2) Lisäksi maksat veroa asunnon verotusarvon valor catastral noususta, tämän veron nimi on plusvalía ja lain mukaan se kuuluu periaatteessa myyjän maksettavaksi vaikka myyjän ollessa ulkomaalainen kaupan osapuolet saattavat sopia, että ostaja hoitaa sen, jotta se tulisi varmasti maksetuksi siitä huolimatta, että myyjä lähtee maasta. Kauppahintaa sitten yleensä rukataan (tai sitten ei…) sen mukaan, yleensä arviolta. Voit saada varmaankin jonkinlaisen arvioin siitä, mikä veron määrá voisi olla, jos käyt ottamassa kaupungintalolta selvää, mikä on asuntosi nykyinen valor catastral ja milloin sitä on viimeksi tarkistettu.

Kunnallisverolla tarkoitat varmaankin kiinteistöveroa impuesto de bienes inmuebles urbanos eli IBI = IBIU, ja jätemaksua basura. Ne ovat sen henkilön maksettavia, joiden nimissä asunto oli 1.1. kyseisenä vuonna ja hänen täytyy maksaa vero koko vuodelta. Näin sanoo laki, tietysti voi ostajan kanssa sopia toisinkin, mutta yleensá näitä ei jaeta sen mukaan, mihin aikaan vuodesta ostaa asunnon vaan viimeisin IBI pitää olla maksettuna myyjällá ja sillä selvä. Kuitista käy myös ilmi asuntosi tämän vuoden valor catastral eli se verotusarvo.

Kaupungintalolla Recaudación on osasto, josta saat vaikka NIE numerosi antamalla tietää, paljonko verovelkaa kiinteistöllä on ja saat sieltä joko tilinumeron, johon maksaa, tai voit maksaa kortilla tai káteisellä paikanpäällä.