Asunnon hinta

LINKKI

JMGROUP
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 23.02.2010
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 1

Kannatta kysellä asuntolainaa myös pankkeista. Ero Caja ja pankkien erolla on suuri. pankkeilla eli Banco, saa ylensään asuntolainaa halvemalla korolla. Caja tai ei pankki nimeä käyttävä joutuvat itse ostaa / lainaa rahansa ja korot kallimpia, mutta helpompi saada luottoja ja lainoja. Myös ero on vuoden ajalla. Pankkit antavat helpoiten lainaa alkuvuodesta,eli vuoden ensinmäisten 5 kk, sen jälkeen pääasiassa ei pankkit ovat lainaneet jo rahansa.

Toinen on asunnon hinta. Pankkit käyttävät ns ulkopuolista arviointi firmaa (tasador, esim Eurotasa,)Kanatta asuntoa katsellessa pyytää myyjältä viimeisimän arvion asunnon arvosta (ei yli 3kk).Nyt kriisi aikana monesti voi tinkiä hinnasta jopa puolet sen virallisesta arvosta. Monet pankkit antavat 60-80% asuntolainaa virallisen arvion perusteela. Sinun pitää näyttä 3 viimeisen vuoden verolliset tulot, käy tulot myös Suomesta, tai vaan Suomesta. Jos lisäksi maksat osan kauppasta käteisellä tai tallenat isomman määrän rahaa, tai että siirät tulot täkäläiseen pankkiin, kaikki vaikuttavat asunnon lainan saamiseen. Periaatteesa onnistuu 100% asuntolainan saaminen sillä perusteela että asunnon myyjä myy 50% halvemalla, saat arvion joka on 50% korkeampi, ja arvion perusteela anot 80% asuntolainan. Kulut 10% pitää maksaa omasta taskusta. Kannatta neuvotella, esim: Barclays, Deutsche pankkin, Royal Bank of Scotland pankkien kans. Suomalaisilla on hyvä maine kansainvälisissä pankkeissa. Muista että kieli täällä aina on Espanja, eli kaikki virallinen informaatio ja sopimukset, tilinavaukset ovat Espanjankielisiä. Espanjalaiset pankkit vaativat ylensään kaikki takuu,tulo paperit ym Suomalaiset Documentit vaikka olisivat Englaninkielisiä käänetyksi Espanjaksi.

Kannatta myös kuten tuli esiin asua täällä vaikka puoli vuotta ensin, mieluiten talvikauden joten saa käsityksen täällä asumisesta. Muista ennen asuntokauppa sinulla täytyy olla NIE numero, eli täkäläinen sociaaliturva tunnus että voit ostaa asunnon ja saada lainaa. Pankkien tai muiden huutokauppa asuntoihin ei ylensään oteta eikä saada asuntolainoja. Asunnot ovat ylensään huutokaupassa siksi että omistaja ei ole pystynyt maksamaan juuri asuntolainansa. Näissä asuntokaupoissa kannatta otta yhteyttä asunnon omistajaan ennen itse huutokauppaa ja tehdä asunnosta tarjouksen. Tarjoukset ovat ylensään 10-30000 euroa, ja sillä ylensään saa 2-3mh asunto rannikolla. Ylensään 10% maksetaan heti paikan päällä, ja loput Notariassa. Kannatta Aina Kaikkissa asuntokaupoissa käyttä Espanjalaista asianajajaa. Menestystä asuntokauppoihin!!