Asumisvinkkejä ja -ajatuksia

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit mihin talveksi Asumisvinkkejä ja -ajatuksia

LINKKI

Kari
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 175
Vastauksia: 1456

Reissu-lassi toi esille kokemukset Andalucian kylmyydestä talvisaikaan. Kommenteissa on hyvä lista niistä asioista, joita kannattaa ottaa huomioon taloa tai huoneistoa etsiessään. Vanhat huoneistot ja talot ovat valitettavan usein hatarasti rakennettuja, ilman kunnollisia eristyksiä tai toimivaa lämmitystä. Kannattaa siis kiinnittää erityistä huomiota tuollaisiin laatuasioihin – myös huoneiston ilmansuunnat ovat tärkeitä (varjoon jäävät hatarat huoneistot ovat usein kylmiä ja kosteita homepesiä)

Onneksi myös hyvin rakennettuja ja varustettuja asuntoja on tarjolla lömpöpumppuineen ja jopa lattialämmityksineen. Andaluciassakaan ei siis välttämättä tarvitse palella talvellakaan 😉

Vuokrahinnoissa tapahtuu tällä hetkellä selvää kehitystä edullisempaan suuntaan. Asuntoja on paljon tyhjillään ja myös sijoittajien näppiin jääneitä uusia kohteita ilmestyy kiihtyvään tahtiin myös vuokramarkkinoille. Yhtenä uutena piirteenä näkyy tulleen uusien asuntojen vuokraaminen ”osto-optiolla” …eli ostaja ja myyjä sopivat kiinteän hinnan ja muut ehdot, jolla vuokralainen voi halutessaan lunastaa asunnon itselleen. Jotkut myyjät mainostavat myös sitä, että kaikki siihen mennessä maksetut vuokrat voidaan vähentää kauppahinnasta.

Sijoittajilla ja rakennuttajilla on tyhjiä kämppiä niin paljon näpeissään, että tuntuvat tarjoavan uusia ehdoilla, joissa kuukausimaksu on jopa alle käyvän vuokran! Tällaisella järjestelyllä saattaa tehdä löytöjä, mutta pienellä piiperrettyjen ehtojen kanssa tulee olla erityisen tarkkana ja käyttää puolueetonta asiantuntijaa apunaan.

Asuinalueen valinta on lähinnä omista mieltymyksistä kiinni. Andalucian alueella ei ole suuria eroja ilmaston suhteen (paitsi että Gibraltarin tietämillä tuntuu talvisaikaan satavan tavanomaista enemmän)

Yhtenä mahdollisena asuinpaikkana voisi olla vaikkapa Orkissa aika ajoin esille tullut Torroxin seutu. Omakohtaisia kokemuksia ei siellä asumisesta ole, mutta moporeissuilla on sielläkin tullut piipahdettua. Yleisesti voisi todeta, että Malagan itäpuolen alueet länsipuoleen verrattuna ovat jonkin verran rauhallisemman oloisia ja edullisempia. Malagassa ja sen länsipuolella Fuengirolaan asti voi käyttää Renfeä (paikallisjunaa) mikä saattaa joissain tapauksissa olla kätevä käytännön juttu.

Yksi tärkeä näkövinkkeli on harrastukset ja sosiaaliset kontaktit, eli yksinään ei ehkä ole mukava mörköillä, vaikka muuten olisi kuinka unelmapaikka ja -asunto.

Toivottavasti löytyy hyvä ratkaisu!