asuin 7kk

LINKKI

Laura
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 18.04.2008
Kirjoituksia: 26
Vastauksia: 209

Avomiehen kanssa asuttiin Edificio Solerissa ensimmäiset 7 kk, kun Espanjaan muutettiin. Vuokrasin asunnon etukäteen välitystoimiston (suomenkielinen palvelu – silloin ei vielä espanja sujunut) kautta. En tiedä tämän hetken tilannetta, mutta ainakin reilut kaksi vuotta sitten oltaisiin saatu samalla rahalla isompi asunto keskustasta, kuin mitä saatiin tuolloin Solerista. Uutuus (talon) kai sitten maksoi. Ja suomenkielinen välityspalvelu.

Talo on vuokralla asumiseen ihan jees. Talo on siisti ja sisäpihalla on kiva uima-allas. Talo on rakennettu muistaakseni 2004, ja se on (ehkä perustuksiaan myöten?) kanankakkaa. Kaikki pinnat – sekä ulkona että sisällä – rapisevat pienimmästäkin hipaisusta. Meillä oli parvekkeella muovituolit, ja kun siinä oltiin muutama päivä istuskeltu, niin alettiin ihmetellä, että mistäs tänne lattialle ilmestyy tällaista hiekkapurua. Niiden tuolien selkämysten kohdalla oli seinässä urat. Ihan normaalisti vaan istuskeltiin, ei siis minkään taltan ja vasaran kanssa oltu liikkeellä. Sama homma sisällä. Kun siirsi tuolia/pöytää, ja se osui hiukankin seinään, niin heti tuli kolo. Ainakaan meidän asunnossa liesituuletinta ei oltu yhdistetty yhtään mihinkään – se siis vain vain pörräsi siinä, muttei tuulettanut eikä suodattanut savuja lainkaan. Meillä oli parveke sisäpihalle. Siinä on kuusi (muistaakseni) kerrosta kiviseiniä sisäpihan ja uima-altaan ympärillä. Kesällä meteli oli välillä aika huumaava, kun 20 espanjalaista lasta leikkivät altaalla. Isoksi miinukseksi lasken sähköllä toimivan veden lämmityksen. Ensinnäkin sähkö on turkasen kallista. Toisekseen siihen varaaja-tankkiin ei mahtunut vettä kahdelle suihkulle peräkkäin. Vesi riitti kahteen suihkuun juuri ja juuri, jos minä jätin hoitoaineen laittamatta (asunto oli siis 1mh + keittiö-olkkari).

Mutta mitäs noista, kun on itse vuokralaisena. Omistajana saattaisi hieman alkaa ottaa päähän, että asunto on päältä kaunis mutta rakennettu joka kohdassa säästäen ja huonosti.

Talossa on tosiaan Baly-ruokakauppa, josta saa kaiken perustavaran ruokapöytään. Talon takaa alkaa ”maaseutu”, joten ulkoilu luonnossa onnistuu koska tahansa. Suomalainen koulu on n. 10 min. kävelymatkan päässä. Pacosin Tuvalle 5min. Keskustaan kävelee 20-25 min. Bussia tuli käytettyä aika usein. Mutta jos ei ole mihinkään kiire, niin kävellenkin matka taittuu.

Kaiken kaikkiaan; Soler on sopiva paikka sille, joka haluaa siistin, helpon vuokra-asunnon rauhalliselta alueelta, jossa joka toinen vastaan tulija on suomalainen, ja jolle asumiskustannukset eivät ole ensimmäinen kriteeri asuinpaikan valitsemisessa.