asioita voi myös ajatella

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Viikon 40 Uutisia asioita voi myös ajatella

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Tuumailija kirjoitti:

Ma en ymmarra tata Raton-juttua. Eiko espanjalaisessa harkataistelussa ole tarkoituksena ensin pistella harkaa ja tappaa se naytoksen lopuksi? Miksi Raton sailytetaan hengissa?

Mika pointti on menna sitten edes katsomaan sita, kun kaikki tietavat, ettei Ratonia vahingoiteta eika juoksentelu sen kanssa paaty verenvuodatukseen? 😕

Siná olet kásittänyt támán corrida-asian ihan väárin!!! Härkátaistelussa ei TARKOITUKSELLA PISTELLÁ hárkáá, taistelu on kuin tanssi, kuolemantanssi, jossa osapuolina ovat 60-70 kg painava mies ja 400-500 kg painava härká. Ja toinen voittaa, useimmiten mies, mutta joskus myös toro.

Ja tiesitkö, ettá náitä oikein taitavia ja viisaita hárkiä EI SURMATA taistelussa, vaan ne voidaan ARMAHTAA. Ja siinä tapauksessa ne páásevát kissanpäiville, siitosháriksi. Ja joka vuosi hárkiá armahdetaan, useita.

Tästá Tuumailijan tekstistä nousee esiin ”eláinsuojelijan” mielipide. Ja ennen kuin alat huutaa suu vaahdossa hárkátaistelujen julmuudesta, ota selváá miten nämä eläimet elämänsä 4-5 vuotta viettávät. Ja ota myös samalla selváá siitá, kuinka polloja, sikoja ja teurasnautoja kasvatetaan. Tutki tilastoja pahoinpidellyistá hevosista, aaseista, muuleista ja koirista. Tutustu hyláttyjen eláinten tilanteeseen ja vilkaise myös mitá turkistarhoilla tapahtuu. Ja kiintoisa on myös kysymys eláinkuljetuksista, siin Espanjassa kuin muuallakin. }:) }:)

Ja kun olet tehnyt huolellisesti támán pohjatyön, istu rauhallisesti miettimáán, mistä páästá eláinten suojeleminen olsi viisainta aloittaa. Ehká ei sittenkáän torosta. 🙂