Asioiden vertailukelposuudesta ym

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
freesoul65 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2012
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 697
santiago kirjoitti:

Se , että on ylimääräistä pätäkkää ja tekisi mieli panna raha tuottamaan on tietysti ihan oikein, mutta mikä saa ajattelemaan ansaintakohteena maata josta ei tiedä mitään ja joka on syvässä lamassa.
Maata missä on bisnismiehiä omastakin takaa. Kunnon huijareita jotka tuntevat kaikki täkäläiset metkut ja eivät tässä tilanteessa ole muuta voineet kuin lyödä hanskat tiskiin.
Hyvä itsetunto ja härski itseluottamus ovat tietysti vähimmäisvaatimuksia liike-elämässä, mutta saa tervettä järkeäkin olla.

Hyviä pointteja santiagolla. Noinhan se on. Tosin pärjätä voi muutenkin kuin vain olemalla sutki. Näkisin, että kiinteistöjen suurempaan arvonnousuun uskova pelaa, nyt sillä kortilla, että jostain tulee kohta joku suurempi hölmö, joka ostaa mun kämpän ylihinnalla veke. Itse en siihen usko. Euroopan kansalaisilla tulee olemaan muuta tekemistä seuraavat 10 vuotta. Eiköhän nuo korotkin lähde jossain vaiheessa nousuun kun tuota rahaa on painettu niin h-tisti. Siinä vaiheessa kyllä hyytyy se loppukin innostus ostella jotain CdS kämppiä.

santiago kirjoitti:

Toinen asia on ostaa kämppä ihan omaan käyttöön. Loma-asunnoksi tai ihan kodiksi. Silloinhan kriteerit muuttuvat ihan toisiksi. Joillekin riittää tosin vuokrakämppä, etenkin jos laskee kaiken rahassa.
Mutta niille joilla kriteerit ovat korkeammalla , lienee oma ja oma maun mukainen kämppä ainoa vaihtoehto. Niin sijainnin suhteen kuin muutenkin.
Sää on asia joka vaikuttaa tässä suhteessa valintaan paljon. Mutta tässä mieltymykset vaihtelevat laidasta laitaan.
Se mikä on mulle täydellinen ilmasto, on jollekin toiselle tukahduttavan kuuma ja seuraavalle tapaukselle liian kylmä.
Saaret, tarkoitan tässä Canariaa ja manner , Espanjassa, jakavat kanssa mielipiteitä. Mä en henk. koht. voisi ajatella saaria , omista syistäni. Mantereella on ”huonompi” ilmasto, mutta mulle riittää se , että Suomeen verrattuna tää on paratiisi mun tarpeitani ja mieltymyksiäni ajatellen.
Ja mä asun täällä ympäri vuoden. Eikä todellakaan ole tullut vielä ikävä ns. Suomen kesää. Eikä kyllä Suomea muutenkaan.

Keskustelun fokus tosin oli hehkuttelu CdS kämpistä nimenomaan SIJOITUKSINA! Joten ei ole sallittua kääntää fokusta yhtä-äkkiä ei-fiskaalisiksi nautintayksiköiksi.

Jos on massia niin perhanasti, että on varaa parkkeerata 200000-1000000 euroa + ylläpitokulut (verot, vastkkeet, sähköt,vedet jne + vartiointi) pysyvästi johonkin CdS kolmoskotiin, ja käyttää sitä about 1kk vuodesta, niin fine. Mutta sitä argumenttia ei pidä tuoda keskelle keskustelua, jossa väitellään noiden kiinteistöjen olevan hienojakin sijoituksia lähivuodet.

Olen itse muuten kotoisin seuduilta, joissa käväsee ihmisiä 1 viikon verran 500000 euron kelohonkamökissään. Muun ajan se on tyhjillään ja syö lähinnä sähköä. Vartioida ei (onneksi) niin hirveästi tarvitse noilla seuduilla kun rosvoja ei ole ihan espanjan tahtiin. Kyllä Suomessa riikaita ihmisiä on mutta ei sotketa sitä tosiseikkaa tähän keskusteluun. Kännispäissään nuo kelokämppiensä omistajat voivat kyllä leuhkia kämpällään ja jopa argumenteerata sitä ’loistavaksi sijoitukseksi’. Paskat se sitä on, sen näkee sokea reettakin. Se kelokämppä on pelkkä elvistelyn jatke, statustymbooli tyyliin ’kattokaa köyhät ku mulla on varaa’. Sen väittäminen sijoitukseksi on yhtä älykästä kuin uusimman ässä-sarjan mersun ostaminen kassavirtojen toivossa….

Mutta kämppä on Suomessa eräs niitä harvoja sallittuja pätemisen muotoja. Esim miljoonan euron osakesalkun omistaminen on paljon epäilyttävämpää kuin pistää sama rahakasa homehtumaan johonkin espanjalaiseen kivikasaan.

Mitä tulee CdS ilmastoon, niin voi tosiaan olla että joku siitä elokuun +30C kelistä nauttiikin. Mutta jos sijoituksista puhutaan, niin tällöin kriteerinä pitää kyllä olla ns. Keskiarvojengin mieltymykset eikä yksittäiset extremet. Suurin osa tapaamistani ihmisistä on sitä mieltä, että CdS ilmastossa on liikaa äärilaitoja. Kesällä liian kuuma, talvella llian vilpoinen plus sataa. Kuten esim tänään tekee!

Jos jatketaan CdS sijoituksen hyvyyden arviointia, niin älkäämme unohtako, että ostohinnan päälle tulee AINA noin 10% lisää kuluja (ja vuodenvaihteen jälkeen uuteen kämppään vielä enemmän!). Joten 100000 euroakiinteistöön Costa de Solilla ottaa pakkia heti kättelyssä 10000 euroa. arvonnousua pitää yli 11% että pääsee edes takaisin omilleen!

Lisäksi, kämppään tikkaa vuotuiset hoitokulut (verot, sähköt, vastikkeet jne). Noista tulee varmasti vähintäänprosentti parivuodessa mikä syö sitä tuottoa. Kämpän vuokrattavuus on ainakin CdS:lla noin 6 kk vuodesta huono, koska ilmasto. Loppukesästä ilmat on useimmille liian kuumat. Sydäntalvella taas kylmät. Ainakin jos vertaa oikein eli esim Kanariaan. (Jostain syystä tässä halutaan aina verrata Suomeen, mikä ei ole oikea tapa, koska eihän Suomi ole ns vaihtoehto…Kanaria sen sijaan on. Vinkki väärinvertailijoille: verratkaa Aurinkorannikkoa Pohjoisnapaan niin saatte vielä parempia tuloksia….)