Asian sivusta: kävin

LINKKI

bhajee
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.08.2006
Kirjoituksia: 70
Vastauksia: 2570

Asian sivusta: kävin tänään paikallisessa Lidlissä (itse asiassahan se on Mijasin puolella).

Erikoistarjouslaarissa oli hienoja patteritermostaatteja, ajastimen kanssa jne. Saksassa nuo yleensä revitään käsistä (on kai hyviä ja halpojakin). Täällä laari oli vielä täynnä… en ole vielä koskaan nähnyt täällä vesikiertoisella keskuslämmityksellä varustettua taloa/asuntoa (vaikka varmaan joku saattaisia löytyäkin, mutta niiden asukkaat tuskin ovat Lidlin kanta-asiakkaita).

Niin ja mitä tuohon lämmitykseen tulee – ei se tilanne nyt niin katastrofaalinen ole. Uuudehkommissa kämpissä on sentään siedettävän tiiviit ikkunat (joskus jopa tuplat) ja lämpöpumput on aika yleisiä. Ei sellaista tietenkään johonkin 1 kk loma-asuntoon kylläkään omalla kustannuksella viitsi hankkia. Ja vastoin yleistä harhakäsitystä sähkö ei ole niin tavattoman kallista täällä…

No itse olen oman kämppäni valinnut… tuplaikkunat, lämpöpumppu, marmorilattiat on kyllä talvella viileät mutta paljain jaloin tassuttelen yleensä kotona. Talvisaikaan sähkölasku on n. 80 €/kk, josta siis se lämmitys ehkä 40-50 € (kesällä se on 30-40 €, lähinnä siis valaistus, jääkaappi, pesukone, lämmin vesi jne.).