Asia ei nyt ole ollenkaan

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä bhajee
bhajee Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.08.2006
Kirjoituksia: 70
Vastauksia: 2570

Asia ei nyt ole ollenkaan noin yksinkertainen.

Taisin jo ylemmäksi linkata jonkun jutun – Suomen(kin) lainsäädäntö on asian ympäriltä hyvin sekava (ellei olematon). Lainaan tuosta:

Vaihtopiireissä toimivat henkilöt ovat yrittäneet saada selvyyttä niissä tehdyn työn verotuksesta. Verottaja on vastannut muun muassa, että vaihtopiirin valuutta on verotettavaa tuloa, paitsi jos se katsotaan lupaukseksi naapuriavusta. Riittävän yksiselitteistä kantaa verottajalta on ollut vaikea saada. Epäselvyys työn verollisuudesta ja asian selvittämisen työläys lisäävät vaihtopiirien toiminnan epävarmuutta ja nostavat kynnystä liittyä vaihtopiireihin.

http://www.orastynkkynen.fi/?p=3683

Onhan siinä Urpilaisen vastauskin, joka ei anna mitään selvyyttä asiaan.

Saksan pykälät tunnen tarkemmin – pienimuotoinen tällainen toiminta on sallittua ja verovapaata (sekä tulovero että ALV ja sosiaalimaksut). Vakuutus on hyvä olla, muttei sekään lakisääteinen – niinpä jotkut tällaiset vaihtopiirit veloittavat jäsenmaksun,josta maksetaan (tapaturma)vakuutus.

Niin ja kaikki tämä koskee vain luonnollisia henkilöitä, jotka osallistuvat hommaan yksityisenä ihmisenä. Jonkun firman (vaikka vain autonomo) osallistuminen tällaiseen edellyttää kaiken normaalin verotuksen, sos.maksut jne.