Asennekysymys

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat PULINABOXI 67 Asennekysymys

LINKKI

Old Chap
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386
guanche kirjoitti:

Mikä nykyään on ”enspanjalainen elämänmuoto” … Älkää kertoko mitään, mitä oli ennen, sen tiedän itsekin, vaan kertokaapa mitä se on nyt? … Turistirysät tiedän, mutta … jne.

Sinäkö nyt Guanche, ymmärtäväinen mies, turistien Espanjaa ylenkatsot?

Tiedän aikaisemmin kertomasi perusteella, että olet viettänyt nuoruudessasi runsaasti aikaa aidossa Espanjassa. Vaan kuten tiedät, nykyisin kaikki on toisin, eikä matkustaminen Espanjaan ole erityisen hohdokasta. Siihen pystyvät kaikki ja miljoonat matkailijat ovat myös synnyttäneet ne turistisumput, joita yläviistosta väheksyt.

Minulle itselleni espanjalaiseen elämänmuotoon liittyy monia asioita aina siestanvietosta alkaen, mutta moni muu kokee asiat toisin, kukin omalla tavallaan. Joku saattaa pitää espanjalaiseen elämänmuotoon kuuluvana jopa vapaan ruokapöydän jonotusta rantakadun ravintolasta, jos sattuu lomalleen elokuun ruuhkaisen sesongin aikana.

Vaan höpsistä Guanche, eihän näitä sulle tarvitse selittää, sen kun kysyit sanoaksesi.

Joskin mua henkilökohtaisesti aina ärsyttää, kun joku nimittelee esimerkiksi Fuengirolaa turistirysäksi. Sitähän se toki on, mutta vain joiltakin osin. Itse olen asunut vuosikaudet kävelyetäisyydellä lomanvieton tuntumasta, mutta turvassa turismilta. Ja kaikenkaikkiaan väitän, että Espanja on juuri sellainen, millaisena sen kukin haluaa nähdä. Ja niin ovat elämänmuodotkin, omaksut semmoisiksi haluamasi ja niiin se kai sitten on – eikö niin?