arroganssiako?

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
vanhatyttö kirjoitti:

Minusta on ihan hyvá pysyá siellá kohtuullisuudessa ja pelkissá realiteeteissa, kansallisen ylimielisyyden nostattaminen váárin perustein aika rasistista ja tässähän piikki kohdistuu espanjalaisiin, jotka ovat Artun mielestá keskinkertaista kehnommin koulutettuja.

Kamoon, hei..! Kyllä spanskit nyt vaan ovat kehnommalla sivistyksellä varustettuja kuin vaikkapa suomalaiset, ruotsalaiset, tanskalaiset, norjalaiset, sveitsiläiset, itävaltalaiset, ranskalaiset (lukuunottamatta Pariisin laitakaupungin rättipäitä), ja portugalilaiset; joista viimeisimpänä mainituista kaikki, pohjoisimmatkin Bragancan-mummot (Portugalin ”Pihtiputaanmummot”) mukaan lukien, opetettiin lukemaan Neilikkavallankumouksen jälkeen.

Vaikka minäkin pidän sydämen sivistystä ihmiselle ensisijaisen merkityksellisenä, niin kyllä sillä koulusivistykselläkin jotain pientä elämänopin perustaa aikaan saadaan.

Espanjalaiset ovat järkyttävän taika- ja kohtalonuskoisia, ja muutenkin niin uskovaisia, että joku hemmetin Vatikaanissa asuva poikamies saa yhäkin valtaosin päättää heidän perhesuunnittelustaan. Melkolailla paradoksaalia.

Siestasta ei voida luopua, kun joka ukkomiehen on päästävä keskellä päivää kotiin tiiraamaan, ettei akka vaan juokse vieraissa.

Suurten eläinten kiduttaminen areenalla ja sen jälkeinen rituaalinen tappaminen koetaan hienona; puhumattakaan metsästyskoirien ja monien muidenkin eläinten, kuten juhtaeläinten kohtelusta.

Jos mustalainen varastaa jotain, vaikkapa farkut pyykkinarulta, niin ei siitä viitsitä tehdä numeroa, ettei se vain katso ”pahalla silmällä”.

vanhatyttö kirjoitti:

Mikä sitten on keskiverto, sitá hán ei maininnut

Jaa..? Mitenkäs taikauskoinen, paavia nöyristelevä, mustankipeä tai vaikkapa eläintenkidutushaluinen on keskiverto suomalainen?

vanhatyttö kirjoitti:

Ja tállá tarkoitan meitä aikuisia, yli 60v, ei penikoita.

Nohh, nohh..! En itsekään enää mikään eilisen teeren poika ole (muutakin on Suomessa koettu kuin ylellistä hyvinvointiaikaa), mutta kyllä vaadin, että viimeistään nelikymmenvuotiaana täytyy ihmisellä jo olla järkeä päässä aimo annos. Vaan mitäpä vielä. Espanjalaiset rouvat, ja monet herratkin, juoksevat kaiken maailman tarot-korteistaennustajien ja sen sellaisten perässä niin suurella innolla, että mokomat höynäyttäjät ovat saaneet ohjelma-aikaa jo useammaltakin televisiokanavalta, etenkin myöhäisiltaisin ja öisin.

Kyllä kansansivistystyöllä vielä Espanjassa tilausta on.