Arnold Malaga osui

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä mampu
mampu Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.05.2007
Kirjoituksia: 81
Vastauksia: 263

Arnold Malaga osui päätelmissään aika lähelle totuutta : )

Ja kiinnostusta Espanjaa kohtaan todellakin on ollut jo pidempään, mistä kertonee sekin, että olemme 17 vuoden ajan oleskelleet Espanjassa vähän tilanteesta riippuen muutamasta viikosta kahteen ja puoleen kuukauteen per vuosi. Jo siinä on kunkin perheenjäsenen kielitaitokin jonkin verran karttunut eikä tietysti lasten koulussa saamasta espanjanopetuksestakaan ole kielitaidolle haittaa ollut…

Fuengirola oli aluksi meille luonnollinen valinta, kun ajattelimme, että lapset voisivat käydä suomalaista koulua. Tuolloin 17 vuotta sitten kun ei mitään nettikouluvaihtoehtoja ollut. Nyttemmin olemme ajatelleet, että olisi hyvä katsoa avoimin silmin muitakin paikkoja. Barcelonassa olimme välillä parina talvena, mutta jotenkin se ei meistä tuntunut omalta paikalta.

Tunnepitoiset kommentit lukiolaisten koulusta ”lintsaamisesta” vähän ihmetyttävät. Luetaanko myös vaihto-oppilasvuosi lintsaamiseksi? Minusta on hienoa, että nykykoulussa, jossa lukio on kurssimuotoinen, voi jokainen aikatauluttaa opintonsa niin, että opintojen ohessa voi välillä nähdä maailmaa, hankkia kansainvälistä kokemusta ja kartuttaa kielitaitoaankin. Lukion suorittaminen 3,5 tai 4 vuodessa ei ole mitenkään poikkeuksellista ja se onnistuu mainiosti, vaikka välissä olisi talvisin ulkomaanjaksojakin.

Kyllä nämä kaikki kirjoitukset nimimerkilläni ovat omiani, mutta koska tarkoitus ei ole kirjoittaa koko sukuselvitystä ja elämäntarinaa keskustelupalstalle, tuon kirjoituksissani esiin aina vain ne seikat, jotka ovat tiedustelemani asian kannalta olennaisia.