AR:lta kauemmas

LINKKI

Raya
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.12.2006
Kirjoituksia: 24
Vastauksia: 1011

Koska Santiago oli otsikoinut tämän ”Ruokakaupat Espanjassa” (vaikka postauksessaan hän sitten rajasi aluetta AR:lle) kuljetan keskustelua pohjoisemmaksi.

Valencian alueella on mainioista mainion cooperativa CONSUM, josta saa erinomaista ruokaa, usein tätä ns lähiruokaa.
Suomalaiseen hintatasoon tottuneena Consum ei ole kallis (kuten esim Open Cor on) vaikkakin se on kalliimpi mielestäni kuin Mercadona.

Mercadona on vakiintunut ykköskaupaksi koska meillä Cullerassa on erinomainen suuri Mercadona jossa on iso parkkialue.
Consum on tosin kävelymatkassa, mutta koska ostamme aina valtavat määrät maitoa, vettä, juomia ja muuta painavaa ei tule kävellen käytyä kuin pikkuostoksilla.

Ylipäätään olen onnistunut Valencian maakunnassa löytämään supermercadoja joissa on suuret ilmaiset parkkipaikat. Moniin tosin on puomit ja pysäköintilippu järjestelmä, mutta jo 20 egen ostoksilla saa ilmaisen pysäköinnin.

Jokaisella kauppaketjulla tuntuu olevan nykyään oma ”special” -tuotesarjansa, niitä vähän kalliimpia mutta ihania laadukkaita espanjalaisia herkkuja.
Esim. Carrefourin Nuestra Tierra -sarjassa on hyvä valikoima eri maakuntien erikoisuuksia.
Espanjaan tutustuvaa kehoittaisinkin ennakkoluulottomasti maistelemaan näitä luxusherkkuja, sellaista laatua ei Suomesta saa edes rahalla.

Don kirjoitti:

Carrefourin omistamasta Dia-ketjusta.

Saloussa ei ollut muuta ruokakauppaa kuin Dia% (siis en löytänyt) ja täytyy sanoa, että valikoima oli keskittynyt lähinnä alkoholiin.
Näin ollen jouduimme käymään kaupassa Reusin Carressa ja Mercadonassa.