are you experienced

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846

Varkaita ne on kaikki tyynni. Kaikki ihmisen luomat yhteiskuntajärjestelmät, olivatpa ne sitten sosialistisia tai kapitalistisia, demokratioita tai diktatuureja, ovat riistojärjestelmiä. Jokaisessa niissä on aina joku yhteiskuntaluokka, joka riistää muita. Ja ne muut ovat sitten enemmän tai vähemmän orjan asemassa, mutta maksumiehinä joka tapauksessa.

Puoluepolitiikka perustuu ihmisen sisäänrakennettuun lauma-ajatteluun ja läheisriippuvuuteen, kun ihminen jostain pirun kumman syystä on ikiajoista asti halunnut olla ”omiensa joukossa”. Seikkailijoita on aina julkisesti karsastettu, vaikka onkin sitten salaa nurkan takana ihailtu, koska seikkailijan silmissä kaikkeen johtajariippuvuuteen tukeutuvat ovat kuin haiseva lammaslauma jota lampaaksi pukeutunut johtajasusi vie teuraaksi.

Vain harva meistä uskaltaa (tai ehkä ei edes osaa) olla vapaa, vaikka nykyään se on helpompaa kuin koskaan ennen. Johtunee todennäköisesti siitä hyvin perille menneestä aivopesusta, jonka mukaan ihmisen täytyy elää juuri tietynlainen elämä, että saisi muun lauman hyväksynnän. Eräänä sivujuonteenaan se on johtanut muun muassa nykyiseen merkkitavarahysteriaan.

Sitaatteja vapaudesta:

”Vapautta ei voi ansaita
Sitä ei voi saada lahjana
Vapaus on valittava
ja valinta voi olla vaikea
Raskas taakka rohkeallekin”
[Ursula K. Le Guin]

”Tietä käyden tien on vanki,
vapaa on vain umpihanki”.
[Aaro Hellaakoski]

”Vaikka maailman myrskyt meitä tuudittaa,
niin vapaus se varmasti voittaa.”
[Hiski Salomaa]

Joo.. meni vähän off-topic ja olen mielestäsi kenties hullu, mutta minulla on terveen paperit ja olen vapaampi kuin sinä; kuka sitten oletkin. 🙂