Anna Maija

LINKKI

Ocaso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Anna Maija,

Pamela Anderson, tunnettu kaikesta siitä mitä hän on lahjoittanut taiteelle ja yleensä maailmalle, on myös ylpeä Prou.cat:in jäsen.

Mutta niin on Pilar Raholakin, jota arvostan suuresti. Pilar Rahola puolustaa aatteitaan useimmiten vastavirrassa mutta hän tekee sen mielestäni hyvin tärkeällä tavalla, kuunnellen muita ja käyttäen niin sanottua biljardipöytä taistelukenttänä taktiikkaa; hän keskustelee mutta antaa muidenkin keskustella asettamatta esteitä muille, koska hän on varma omista aatteistaan ja vakaumuksistaan, ja se on tärkeätä tässä maailmassa jossa kaikella on valitettavasti hinta ja kaikelle annetaan hinta, useimmiten tuhoten siinä sivussa kaiken autenttisuus. Moni asia muuttuu pelkäksi objektiksi jos se on muutettavissa rahaksi, kuten esim. mielipiteet.

Ja tätä Cataluñassa on tehty viimevuodet, ostettu ihmisten ääniä halvalla itsenäisyysunelman myynnillä, käytetty säälimättömästi ihmisten illuusiota itsenäisestä Cataluñasta, esimerkiksi härkätaistelun kustannuksella. Härkätaistelu ei ole edes ainoa kulttuuripiirre joka Cataluñassa on ollut hyvin pitkään ja joka nyt Catalaanien itsenäisyyden tavoittelijoiden mielestä tulisi poistaa.

Härkätaistelulla on kuitenkin suuri kannattajapiiri Cataluñassa, nuoriakin ihmisiä jotka eivät alistu aatteiden diktatuuriin vaan ymmärtävät sen että espanjassa espanjan tavalla. Barcelonan areena täyttyy aina kun maan parhaimmisto tulee esiintymään areenalla. Catalaanipoliitikkoja näkyy areenalla, ja seuraavana päivänä he puhuvat itsenäistymisen puolesta. Kaikki ei siis ole sitä miltä se näyttää.

Mutta haluaisin ilmoittaa kaikille Catalaani härkätaistelun ystävillä, tiedän että teitä on leegio, ilouutisen; rajan toisella puolen, vapaassa Ranskassa saa härkätaisteluja vielä katsoa sekä järjestää, jopa siinä määrin että areenoita rakennetaan lisää vuosittain.

Mutta ei ole ensinmäinen kerta kun Cataluñasta on mentävä rajan yli Ranskaan kokemaan ja katsomaan demokratiaa, traagisessa sisällissodassa ihmisten virta Portbousta rajan yli vapauteen pois sodan jaloista oli loputon.

Onko kohta härkätaistelun ystävien vuoro paeta omalta maaltaan Cataluñasta vieraaseen maahan oman maansa traditioiden perässä? Voiko historia toistaa itseään näin tarkan traagisesti?

Voi Cataluñan kansaa … milloin sinut jätetään rauhaan totalitarismilta ?

(kirjoitin yhdessä edellisistä viesteissäni, eräässä kohdassa seuraavasti: ”… härkätaistelu käydään härän selästä”, kun siinä pitäisi lukea: ”härkätaistelu käydään HEVOSEN selästä…”)