Ammattimaiset?

LINKKI

odysseus
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.01.2007
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 139

Voi, voi Pedro, kunhan näet maailmaa hieman enemmän niin ymmärrät.

Välittäjähän nimenomaan toimii ammattimaisesti kun tällä palstalla avoimesti kertoo että kaikenlaiset muut työt eivät kuulu välittäjän toimenkuvaan!

Toisekseen, jos olet _asiakkaana_ jossain, niin yleensä siitä (palvelusta) _maksetaan_ ja _asiakkaaksi_ mennään sellaiseen firmaan, joka tarjoaa sitä palvelua mitä olet hakemassa. En minäkään suomessa mene lääkärille kyselemään asuntoa tai autonvuokraamoon teettämään firman veroilmoitusta, en myöskään mene otattamaan valokopioita Esson baarista enkä pyydä kohdalla olevaa kukkakauppiasta soittamaa puolestani kaverille.. Tällaista sanotaan suomessa käsittääkseni pummaamiseksi!

Oletan että Pedrokin espanjassa käydessään menee nyt varmasti vain ja ainoastaan espanjalaisiin liikkeisiiin, niin ei tarvitse olla siinä pelossa että tulee huonosti kohdelluksi suomalaisen asiakaspalvelun taholta olipa kyseessä sitten minkälainen palveluntarve tahansa. Huomautan kuitenkin Pedrolle ja muillekin, että vanha ”minä en suomilisää maksa”-asenne kannattaa jättää kotimaahan, nimittäin lähes poikkeuksetta espanjalainen palvelu maksaa enemmän kuin suomalainen, espanjalaisesta liikkeestä et saa sitäkään vähää extrapalvelua, et edes selitystä siihen että miksi et. Sensijaan myöhässä ja huonosti tehdyn työn ja laskun lisäksi ehkä saat olankohautuksen.
Oman kokemukseni mukaan rannikon suomalainen yrittäjä pääsääntöisesti tekee työnsä hyvin ja ammattitaitoisesti sekä erittäin kilpailukykyiseen hintaan ja tämä hanelle riittäköön. Kaikki muut sivutyöt jätettäköön toiselle yrittäjälle. Jos esimerkiksi tarvitset apua jonkin lomakkeen täyttämisessä, niin ota yhteyttä asiointitoimistoon, älä asunnon välittäjään, jos tarvitset kyydin paikasta A paikkaan B, niin tilaa taksi, älä soita asunnonvälittäjälle jne.

Pedronkin kirjoituksesta kyllä huomaa että sitä kirjoitetaan 5 tuhannen kilometrin päässä. Elämästä ja yrittämisestä espanjassa ei taida olla hajuakaan.