Ammatina kuljettaja.

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Morjesta vaa Ammatina kuljettaja.

LINKKI

Jasqa
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 24.07.2010
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 3

Ei tuo kortti tosiaan itsessään riitä. Ammattitutkintoon tähtäävä koulutus on oltava. Kestää C-korttilaisella 26 opintoviikkoa, CE-korttilainen selviää ilmeisesti hiukan nopeammin. Tutkintoa ei ole pakko suorittaa, koulutus riittää ammatissa toimimiseen. Tuo henkilökuljetuspätevyys olisi tosiaan max. 1/2 vuoden homma, ja maksaisi viranomaismaksujen verran. Sitten tulee kuvioon nuo paljon puhutut direktiivi-koulutukset.

Ammattipätevyyden ylläpitämiseksi ja täydentämiseksi kuljettajalle annetaan jatkokoulutusta kuljettajan tehtävän kannalta keskeisissä perustason ammattipätevyyskoulutukseen sisältyvissä oppiaineissa.

* Jatkokoulutuksessa opetuksen kokonaismäärä on 35 tuntia viidessä vuodessa
* Opetus on annettava vähintään 7 tunnin jaksoissa
* Opetukseen on kuitenkin aina sisällytettävä ennakoivan ajamisen opetusta vähintään 7 tuntia

Tuollaista se on niin tavara- kuin henkilökuljetuksissa. Lisäksi valvonta kiristyy koko ajan. Ei ne yhden auton firmat ainakaan suomessa kovin kannata. On kyllä kiva kuulla että niitä on vielä olemassa muuallakin.

Suuret monikansalliset firmat minulla hiukan mielessä on pyörinyt, kun tuo koulutus yhdistelmän ajamiseen on joskus tullut hommattua. Olen hiukan katsellut alueen firmojen (esim. Actiu Transport) sivuja, eikä ne ainakaan kovaan ääneen työntekijöitä hae.

Ei auta masentua, kyllä se talous sieltä toipuu. 🙂