Ammatiksi

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
MiMadrid kirjoitti:

devspain kirjoitti:

Minun mielestäni webbikännykkä on turhaakin turhempi lelu.

>
Mulle ainakin siitä on ihan oikeata hyötyä aina välillä, varsinkin kun ollaan matkan päällä (kartat, GPS, tuoreet uutiset, sanakirja etc.). Läppäri ei mahdu taskuun, weppikänny kyllä.
>
Toisaalta sitten nämä laitteet ovat joko hyviä puhelimia paskoilla weppiominaisuuksilla ryyditettynä TAI multimediavimpaimia paskoilla puhelinominaisuuksilla varustettuna. Jos jollakulla on tiedossa joku oikeasti olemassaoleva laite jossa molemmat ominaisuudet on hyvin toteutettu, saapi informoida.[/quote]

Minä käytän näitä laitteita vain ammattini vuoksi ja siksi minulle kartat ja GPS on erillinen laite, jossa on isompi näyttö ja parempi hallittavuus, Tuoreet uutiset luen lehdestä, katselen TV:stä tai selailen netistä tietokoneella jossa on erittäin suuri näyttö (itseasiassa kaksi). Sanakirja on minulle joko netissä tai fyysisenä kirjana ja en edes muista milloin olisin kännykästä sitä tarvinnut.

Multimediavempaimia noista leikkikaluista ei saa tekemälläkään. Suurin osa ihmisistä ei itseasiassa tiedä mitä sana _multimedia_ edes tarkoittaa. Voidaan lyhyesti todeta, että yksikään markkinoilla oleva puhelin ei multimediaan kykene lainkaan kun ne on käytänössä ”single-task” koneita (applen viritys nyt yrittää moniajaa, mutta erittäin huonolla tuloksella).
Ainakin minä odottelen, että joku näyttää minulle puhelimen, jolla voi ajaa vaikkapa vain kahta videokanavaa, soittaa musiikkia ja äänitehosteita 5+1-kanavaisesti, näyttää siinä sivussa slide-showta ja ohjata tilan valojen himmennyksen sekä verhojen avaamisen ja sulkemisen ja kaiken muun mitä multimedialta vaaditaan -samanaikaisesti!

Joku ihme vain saa ihmiset ottamaan huonolaatuisia kuvia puhelimella juuri kun on kehitetty hyvätasoiset digikamerat, saa kuuntelemaan huonolaatuisia MP3:ia huonoilla kuulokkeilla vaikka on kehitetty hyvälaatuiset stereolaitteet ja joku vielä kuvittelee, että TV:tä halutaan katsella kärpäsenpaskankokoisesta ruudusta juuri kun on saatu kunnollisten isokokoisten TV:n hinnat järkevälle tasolle. Äly hoi!

Seuraava puhelimeni tulee olmaan joku laite, mikä on mahdollisimman pieni ja jossa ominaisuutena on puhelin.