amar en huevos revueltos

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Espanjalainen keittio amar en huevos revueltos

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
arnold malaga Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
blues kirjoitti:

Eraassa keskustelussa arvosteltiin kovin sanoin espanjalaista keittiota. Taytyy myontaa ettei se ole minunkaan ehdoton suosikki.

Duodanoin… Kun puhutaan ”espanjalaisesta keittiöstä”, niin silloin puhutaan kyllä melkoisen laajasta käsitteestä. Eli siis, tarkoitetaanko silloin kastilialaista, valencialaista, galicialaista, manchalaista, katalonialaista, baskilaista, mallorcalaista, andalusialaista, asturialaista, extremaduralaista vaiko vaikkapa kanarialaista keittiötä? Ne kun kaikki ovat omansalaisia.

Tietysti, jos on syönyt vain jossain kapisessa turistipaikassa vaikkapa paellana jotain riisimössöä muutamalla sattumalla (ja toki ilman aitoa sahramia) tai häränpihvinä jotain kengänpohjansitkeää vanhan lehmän kulmapaistia tai riistaruokana jotain huonosti riiputettua kaniinia jne. jne., niin kaitpa siinä sitten on syntynyt kuva ”espanjalaisesta keittiöstä”.

Nykyään pyörii yhdellä (en nyt just muista millä) rtve:n telkkarikanavallakin sellainen sarja, jossa kaksi espanjalaista televisio-näyttelijä-äijää kiertää maata ja tutustuu kotimaan(sa) eri ruokakulttuureihin, joita kyllä näyttää riittävän. Vapaat kanatkin oli yhdessä sarjan osassa ihan aikuisten oikeasti _vapaita_ ja ne juoksentelivat pitkin pihamaata. Toki kyllä lautasella sitten jonkinkin verran arvokkaampia, kuin jotkut (puta-)häkkibroilerit.