Altea

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Pekka
Pekka Ei kirjautuneena
Liittynyt: 26.12.2007
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 61

Kaikki me Espanjassa asuvat olemme huolestuneita maan taloudellisesta tilanteesta. Työttömyys on kahdenkymmenen prosentin luokkaa. Aikaisemmin talouden moottorina toiminut rakennusteollisuus on lähes täysin pysähtynyt. Yrityksiä kaatuu ja kaventunutta verokertymää joudutaan paikkaamaan veronkorotuksilla. Meidän ei tule sulkea silmiämme näiltä ongelmilta, jotka ennen pitkää vaikuttavat meidän kaikkien elämäämme.

Silti maa on meille, aivan oikein, hyvä maa asua ja elää, mutta joudumme varautumaan edessä oleviin vaikeisiin aikoihin kunnes talouden rattaat taas lähtevät käyntiin.

En ole aivan valmis allekirjoittamaan kyseisen välitysliikkeen näkemystä heidän buffaamansa asuntoalueen paremmuudesta meidän useimpien orkkilaisten asuttamaan Costa del Solin alueeseen verrattuna. Kyseinen Altea on aivan Benidormin vieressä- Benidorm on tunnettu brittituristien kansoittamana paikkana, täynnä hotellipilvenpiirtäjiä. Sitä ei juurikaan voi kuvata muuksi kuin massarakennetuksi lomakyläksi, tyypllisesti viikon, kahden halvoilla matkoilla Englannista kansoittavien. pääasiassa nuorten huvittelukeskukseksi. Paikallista ”kulttuuria tai luonnonkauneutta” on vaikea havaita.

Seuraavassa ote firman esitteestä:

Monen matkailijan Espanja-kuva on piirtynyt turisti- ja loma-asuntokaupunkien (esim. Fuengirola, Torremolinos, Orihuela Costa, Las Palmas, Torrevieja jne.) perusteella, jotka on rakennettu ”Playa y Sol”-turismin sekä rakennusteollisuuden varaan. Nykyään ostovoimaiset asiakkaat tahtovat asuinalueeltaan kuitenkin auringon ja rannan lisäksi myös muuta, kuten paikallista kulttuuria, luonnonkauneutta ja turvallisuutta massarakennettujen loma-asuntokylien ja ostoskeskusten asemasta. Perinteisille turistialuelle houkutellaankin nyt Itä-Euroopasta uutta asiakaskuntaa länsieurooppalaisten siirtyessä Espanjan muihin osiin – sinne missä Espanjan vauras väki itse asuu ja lomailee!
Altea on säilyttänyt espanajalaisen kaupungin luonteensa, kauneutensa ja kulttuurinsa, tehden siitä mahdollisesti koko Espanjan rannikon mielenkiintoisimman alueen sijoittaa. Altealla on oma keskiaikainen historiansa ja ilmapiirinsä. Katso esitys nykytilanteesta tästä!
Miksi ei siis tulisi sijoittaa brittien ja suomalaisten valloittamilla alueilla? Lue lisää esim. Loughborough-yliopiston tutkimuksesta (kts. sivu 9):”…tranquillity of the place are lost, the crime rate rises with the population rate, and residential tourists are no longer attracted to the area. Those who are there want to move on. What happens to the place that was initially developed for tourism remains to be seen…. Torrevieja (in the Costa Blanca), with plummeting house prices and rising crime rates, has become somewhere people are desperate to leave.