alkaa huolestuttaa

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Seurasiko kukaan eilen Andalusian parlamentin keskustelua, jossa PSOE ja PP ottivat yhteen Andalusian velasta, piilotetuista laskuista jne. Tuosta linkistá voi lukea asian päápiirteissään:

http://www.elmundo.es/elmundo/2012/01/25/andalucia/1327498212.html

Meilláhän on parlamenttivaalit 25.3. ja nyt on alettu kaivaa asioita esiin ja jotain sieltá náyttáá paljastuvankin. Rahatilanne vaikuttaa olevan paljon pahempi kuin kukaan osaa edes kuvitella. Espanja on syvässá suossa ja syvemmálle vaikuttaa painuvan ja ainakin minua hirvittää ajatella, mitä meille tavallisille kansalaisille tästä kaikesta sitten seuraa. Ainakin terveydenhuollon ja koulusysteemin leikkauksia, korotettuja veroja, ivaakin ihan varmasti nostetaan, kiristyviá lakeja, kiristáminen aloitettiin jo. Työolojen huonontamista, todennáköisesti lakko-oikeuden poistaminen, palkkojen alentaminen, elákkeiden leikkaaminen ja elákeián nostaminen…. Espanjalle ennustetaan talouden taantumaa ja työttömyyden kasvua kahdelle seuraavalle vuodelle. Ja velka senkun kasvaa, ja melkein joka páivä paljastuu salailtuja juttuja. Espanjan valtio on veloissaan, autonomiat ovat veloissaan ja jokainen pieni kuntakin on veloissaan korviaan myöten. .. ja kukapa muu nämä kaikki velat maksaa kuin ihan tavallinen rivikansalainen.

Tässä on viime marraskuulta tietoa kuntien velkaantumisesta:

http://www.ayuntamiento.es/archivo/los-ayuntamientos-mas-endeudados-de-espana/

On kuntia joissa on muutama sata asukasta ja velkaa miljoonia. Raha on káytetty erilaisten palvelujen rakentamiseen, on tehty kirjastoja, urheilukeskuksia jne velkarahalla ja nyt ne velat pitáisi maksaa pois. Jotkut kunnat ovat nyt niin kurjassa jamassa, että kunnan toimitiloista on katkaistu sáhköntoimitus, puhelin ei toimi ja kunnan työntekiját ovat olleet kuukausien ajan ilman palkkojaan. Suomalaisittain tátá on todella vaikea ymmártáä – meilláhän on kunnia-asia maksaa velat eiká kerryttäá niitä hallitsemattomasti.