Alicantesta

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Alicante Alicantesta

LINKKI

Zirinpito
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.05.2008
Kirjoituksia: 11
Vastauksia: 54

Hei Heidi

En tiedä oikein minkälaisia kokemuksia haluaisit kuulla, mutta itse asuin siellä kolmisen vuotta että kokemusta kyllä löytyy vähän sieltä sun täältä saralta..tosin ei kyllä raskausajalta/synnytyksestä.

Kun aloin miettimällä miettimään kaupungin hyviä puolia, ajattelin että no jopas on, ei niitä olekaan niin vain helppo sanoa. Mutta mainitsen nyt asioita mistä itse pidin. Pidin esimerkiksi juuri siitä että en siellä juurikaan suomalaisiin törmännyt, muita ulkomaalaisia alueelta kylläkin löytyy paljonkin, mutta kaupunki ei ole ns. turistirysä.

Välimatkat ovat sopivat kaupungissa liikkumiseen ja julkiset kulkuneuvot toimivat. Alicantesta on hyvät juna/linkki/lentoyhteydet muualle espanjaan/eurooppaan.

Kaupungista löytyy kivoja kuntosaleja, leffateattereita (pieniä,suuria ym.), ostoskeskuksia (Itse tykkäsin eniten Plaza Mar keskuksesta, löytyy kaikki tarvittava ainakin itselleni) ym.pikkuputiikkeja. Toisaalta jos on himoshoppaaja niin Alicanten kaupat käy kyllä äkkiä tutuksi :)Markkinoilta saa marjat,hedelmät vihannekset huomattavasti edullisemmin kuin marketista. Kaupungissa on paljon yleisiä juhlapäiviä ja asuinkorttelista riippuen ties mitä kissanristiäisiä, mutta ehkä isoimmat näistä nyt ovat kesällä järjestettävät Hogueras juhlat. Näitä sitten juhlitaan yötäpäivää ja viikkotolkulla että kuka sitten tykkää ja kuka ei..mutta tapahtumaa on ainakin jokalähtöön itsekullekin. Ravintoloita on tosiaan muitakin kuin kiinalaisia, ruoka ja viinien valikoima on itselläni ehdottomasti plussalistalla, tosin hyvä palvelu ei aina tule automaattisesti mukana:( Terveyspalvelut toimivat hyvin, mutta miinuslistalle tulevat kalliit yksityiset hammaslääkäripalvelut, joten suosittelen hampaitten huoltoa ennen muuttoa. Nähtävää kaupungissa on kohtalaisesti, muutamia mainitsemisen arvoisia museoita, gallerioita, teattereita, Castillo de Santa Barbara, rantoja (itse en pidä kaupungin Postiguet rannasta, (liian paljon ihmisiä ja seisova likainen vesi), suosin San Juanin rantaa ja Urbanovaa.

Kaupungista löytyy myös koulutustarpeisiin niin pienille kuin isoillekin kansainvälistä koulutusta. On yliopistoa, yksityisiä ja julkisia oppilaitoksia, New York Film academy etc. Itse kävin ainoastaan espanjan kursseilla Giner de los Rios koululla (Plaza Mar ostoskeskusta vastapäätä) hintaan 12€/5kk. (Kursseja on 3 eri tasoa)

Ihmiset ovat mukavia, kaupungissa todellakin puhutaan hyvin vähän englantia ja siksi on erityiset tärkeää että myös te osaisitte tai opiskelisitte mahdollisimman nopeasti kielen. On teistä itsestä kiinni miten pärjäätte ja minkälaisia suhteita saatte luotua, positiivisuus ja avoimuus kaiken a ja o.

Miinuspuolena mainitsen seuraavat:
*Vähäinen vesisade,
*Asuntojen kylmyys (Erityisen tärkeää asuntoa valkatessa ottaa huomioon lämmitys), Talvella on kylmä!
*Vehreyteen tottuneena Alicante valitettavasti on aika kuiva ja harmaa muutamaa puistoa ja asuinaluetteiden allasalueita lukuunottamatta.
*Työtilanne on huono, paljon töitä ja vähän palkkaa (Tämäkin tietysti riippuu alasta) (Verotus kuitenkin on kevyempi)

Eiköhän näillä päästä ainakin keskustelussa alkuun, yritän muistaa käydä täällä vielä vaikka olen palannut Suomeen asumaan.