Alicantessa…

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Susanna Maria
Susanna Maria Ei kirjautuneena
Liittynyt: 21.04.2007
Kirjoituksia: 3
Vastauksia: 53

Tuolta Torreviejasta en hintoja tiedä, mutta täällä meillä päin Alicantessa (noin 70 km Torreviejasta pohjoiseen) espanjalainen koulu on ns. ilmainen. Eli maksuja tulee kaikille koulukirjoista (noin 70 euroa/vuosi, meidän neiti on 4 v., joten vielä ei ollut montaa kirjaa) ja babista (15-20 euroa) sekä materiaalimaksusta (50 euroa/lukuvuosi). Sen jälkeen muut maksut määräytyvät sen mukaan, mitä palveluja käyttää. Eli muita mahdollisia maksuja ovat ruokailu (50 euroa/kk), koulupäivän ulkopuolinen hoito (07-09 ja 17-18) (30 euroa/kk), kerhot (20-50 euroa/lukuvuosi), hygienistitäti (joka siis pitää lapsesta huolta, jos sattuu vahinko) (30 euroa/vuosi) sekä vanhempain yhdistys (35 euroa/vuosi). Tarkkoja summia en noihin kaikkiin muista, mutta ne ovat suuntaa antavia.
Tässä meidän naapurissa on yksityinen koulu, jossa opetetaan sekä espanjaksi että englanniksi. Se on noin 300 euroa/kk, mutta en tiedä, sisältyykö siihen jo kaikki, vai tuleeko maksuja vielä kirjoista tai koulupuvuista yms. Tässä on Alicantessa sijaitsevan englantilaisen koulun nettisivut http://www.bsalicante.com, ehkä niistä selviää jotain.
Torreviejassahan on myös tällä hetkellä toiminnassa Suomi-koulun lisäksi suomalainen peruskoulu. Siellä siis käydä peruskoulun 1-6 luokkia. Suomalaisen peruskoulun lukuvuosimaksu en muista, mutta minulla on sinne kyllä yhteyshenkilön yhteystiedot, jos sellaista tietoa kaipaat.