Alerta ROJO en EL HIERRO!!

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat canarialla tärisee Alerta ROJO en EL HIERRO!!

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Barraquito
Barraquito Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2011
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 54

Eilinen merenalainen tulivuorenpurkaus – pienehkö – lähestyy rannikkoa ja tänään klo 15.00 alerta nostettiin rojo´ksi. Alerta rojo koskee vain La Restingan kalastajakaylää, joka sijaitsee El Hierron eteläkärjessä. Evakuoitavia ihmisiä on n.600, menevät jalkapallokentälle toistaiseksi. Nyt vielä ei tiedetä -tietenkään – kuinka kauan evakko kestää.
Jonkinlaista purkausta odotetaan joko rannalla tai meressä rannan läheisyydessä seuraavina tunteina tai viimeistään 48 tunnin aikana.
Tässä kuussa 26.10. tulee kuluneeksi tasan 40 vuotta La Palman Teneguia vuoren purkauksesta.

Järistykset saarella ovat melkein loppuneet, tänään on ollut vain 3 kpl. Kuitenkin järistysten kokonaismääräässä
mentiin jo yli 10.000 heinäkuun jälkeen.

Tv:ssä näytetään ihmisten vaellusta nyssykköineen jalkapallokentälle. Kuuma paikka säänkin puolesta. Meillä Tazacortessa +36c varjossa. El Hierrolla jonkin verran viileämpää..
Mitähän ne tekevät elukoilleen. Yksi ehdotus oli jättää koirat ja kissat kotiin, laittaa niille pattereilla toimiva annosteleva ruoka-ja vesiautomaatti.
Jaa-aa. Olispa tiukka paikka.! Hei, hei muru, mami menee nyt, älä oo moksiskaan, no pasa nada, vaikka kuinka järisisi tai talo vähän tulisi päällesi. Ota tuosta törpöstä ruokaa ja vettä jos tarvis. Vale? ? Mami tulee sitten joskus takaisin! Ciao, guidate mi amor!
Ouff, onneksi mun koira on pieni, pistäisin sen kassiin ja linnut pieneen häkkiin, y punto!!
Nyt sitten vaan odotellaan. Vaan minulta meni mahdollisuus nauttia näytelmästä, sillä La Restinga sijaitsee saaren toisella puolella, ei näy tänne saakka…
Toivon tietysti kuitenkin, kuten kaikki muutkin, ettei mahdollinen tuleva purkaus vaurioittaisi kylää tai ihmisiä..
Se olisi kamalaa, kun katsoo miten kriisi nytkin nakertaa ihmisten elämää ja siihen vielä hajonneet kodit…