älä lue laput silmillä

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä santiago
santiago Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Kun asioiden selittämisessä pitää olla jokin raja ,niin mä kuvittelin että se on jo selvä että euroopan teillä ajaa kymmeniätuhansia suomalaisia ja ruotsalaisia autoja vuosittain ,joissa muista poiketen on aina ajovalot päällä.Se ei ole kiellettyä eikä ongelma.Muista voi poiketa esim.noudattamalla orjallisesti nopeusrajoituksia,maissa missä on tapana AINA ajaa huomattavaakin ylinopeutta.Roikkumalla moottoriteillä vasemmalla kaistalla ,niinkuin suomessa on tapana.Tässä vain pari esimerkkiä.
Ja menköön tämäkin vittuilun piikkiin ,mutta ihan oikeasti ihmettelen mikset soita tai käy Seatin maahantuojan huollossa ?Mitä mä olen autojen kanssa pelannut ,niin aina ja kaikille merkeille olen tarvittaessa saanut teknistä neuvontaa.Sieltä valoasiakin selviäisi heti.
Suomessa on Autoliitto jolla on hyvin kattavat infosivut kaikista euroopan maista.Liikennesäännöistä bensan hintaan.Liittymällä jäseneksi pääset netissä lukemaan niitä.Ja koska en itse ole jäsen,en ole ihan varma ,mutta siellä taitaa olla myös palvelu jossa eri alojen asiantuntijat vastaavat kysymyksiin.
Ja sitten siihen ,että jos on liikennesilmää,kannattaisi suhtautua vakavasti,taitaa olla viisain lause mun kirjoituksessa.Katsomalla sillä kyseisellä silmällä,ja ymmärtämällä mitä näkee,pystyy välttämään erilaisesta liikennekäyttäytymisestä mahdollisesti aiheutuvat onnettomuudet.
Se esimerkiksi on karmeaa katsottavaa miten erinäisistä maista,mainittakoon vaikka venäjä,suomi,marokko ja muut itäeuroopan maat,tulevat autot eivät kunnioita suojateitä espanjassa,missä jalankulkijat ovat tottuneet siihen että auto väistää.
Samoin kaista-ajo poikkeaa erikoisesti eteläespanjassa siitä mihin olet suomessa tottunut.Sääntö on yleensä se että mitään kaista-ajosääntöjä ei tunneta.Eli suomalaisella tyylillä,missä oletetaan kaikkien pelaavan samoilla säännöillä ja ajavan oikein ,ajaa varmasti kolarin.Samoin kamikaze mopot ja prätkät vaativat huomiota eri tavalla kuin suomessa.
Ja paras tapa oppia nämä asiat on tietysti lähteä itse baanalle,sieltä se oppi tulee.Kannattaa vaan ottaa huomioon esimerkiksi se ,että ihan vaan saksassa on siinä 80 miljoonaa asukasta ja olisikohan siellä jotain 20 miljoonaa autoa,joten ei kannata olla siinä uskossa ,että suomen autokoulussa on opetettu viimeinen totuus autoilusta.Saksassa voi olla ihan eri opit. Eli pientä nöyryyttä mukaan ja avoimin mielin baanalle.
Ja sitten vielä semmoinen huomio että ainakin täällä turistirannoilla on totuttu ulkomaisiin autoilijoihin ja vierailla rekkareilla saa yleensä paljon anteeksi.