Akvaario

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
kris kirjoitti:

Hm. Tähän taas meni tämäkin keskustelu.

Laitoinpa vaan tiedotteen tänne ja pidin ketjua yllä koska olin itse sitä mieltä että Centro on hieno idea ja että on upeaa, kun asia on saanut huomiota jopa ministeritasolla ja myös Fuengirolan kaupungin tuen. Oli myös hienoa, että säästá huolimatta paikalla oli suuri joukko suomalaisia.

Niin Kris ja muut. Taas uusi suomalaiskeskus, kuinka monta niitä jo on: 10-paikka, Benalmadenan suomalaiset, Suomela, Suomalainen koulu, Suomalainen seurakunta, Helluntai- seurakunta, Sofia-opisto ja kaikki erilliset harrastuspiirit ja klikit, baarit asiakkaineen. Minä ihmettelen ihan hirveästi, miksi suomalaisten klikkiytymistä aina vaan ruokitaan uusilla paikoilla, jo nyt aurinkorannikon suomalaiset ovat keskenään riitelevä ja kyräilevä joukko tyyliin; jos et ole meidän porukassa niin olet meitä vastaan. Aina puhutaan poissaolevasta pahaa, aina yritetään syödä joku pois. Oikein perisuomalainen kateus ja pahansuopuus jylläävät rannikolla.

Lasipalatsi tai mikä-tahansa-akvaario se sitten onkin, on vain yksi uusi naula suomalaisten yhteishengen arkussa. Ja mihin sitä sitten tarvitaan, oikein suomalaista kauppakeskusta espanjalaisessa Fuengirolan kaupungissa, jossa on kauppoja joka lähtöön. Ja oikein ministeri käy vihkimässä. Tuli ihan mieleen, kuinka nämä samat suomalaiset suhtautuvatkaan Suomessa toimiviin ulkomaalaisiin yrityksiin; pitserioihin tms. Kivellä ikkunaan vaan ja polttopullo yrittäjän makuuhuoneeseen, ja iltalehden keskustelupalstalla sitten kirjoitetaan, että ”mutakuonot, mitä tänne tulette! Viette leivän suomalaisten suusta.” Ja nyt jopa valtiovalta käy siunaamassa hankkeen, joka ainakin kaventaa paikallisten espanjalaisten yrittäjien leipää. Ja asiakkaina kaiketi kaikki ne, jotka tällä palstalla ovat rinta rottingilla julistaneet etteivät tarvitse suomalaista näkkileipää ja piimää.