Ajokortista vaihteeksi

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Hakemuskaavake Ajokortista vaihteeksi

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä MiMadrid
MiMadrid Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.04.2008
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 649

Tulipahan pidettyä taukoa, mutta…

Anna-Katariina kirjoitti:

Jännää. Exälläni ei koskaan kelvannut ajokortti täällä henkkarina vaan piti olla DNI. Ja sitähän minä en täällä saa.

Noi uudet muoviläpyskät ainakin näyttää toimivan ihan OK ei-virallisissa tapahtumissa (korttiostokset). Niistä vanhoista pahvikorteista en sano mitään. Ajokorttihan ei ole virallinen henkilötodistus…toisaalta se edesmennyt residencia-korttikaan ei ole/ollut virallinen henkilötodistus vaikka ihan kaiken sen kanssa pystyikin tekemään.

Anna-Katariina kirjoitti:

En epäile yhtään etteikö espanjalaista korttia voisi tarvittaessa vaihtaa suomalaiseen helpostikin, mutta tuntuu turhalta nähdä se vaiva, kun kortti on jo kerran hankittu ja sitten vielä lisäksi maksaa siitä. Espanjalaisessa kortissahan se voimassaoloaika on huomattavasti lyhyempi, joten uusiminen tulee vastaan varmasti.

Residenttejä koskee samat voimassaoloajat kuin paikallisiakin, huolimatta siitä missä EU-maassa kortti on hankittu ja huolimatta siitä mitä esim. Suomen poliisi on erääntymispäiväksi merkinnyt. Siitä päivästä kun residenssin saat, olet ajokorttiasioissa DGT:n säännöksien piirissä – et enää AKE:n/poliisin.

Espanjalaisen ajokortin uusiminenhan on käytännössä lääkärissä käynti + Trafico-visiitti (ainakin aiemmin tämän Trafico-visiitin pystyi välttämään, paperihommat onnistuivat postikonttorilla). Rekisteröidyille korteille noin sama operaatio. Rekisteröimättömien korttien haltijat ovat omillaan ja hoitavat nuo lääkärissäkäynnit voimassaolevien aikataulujen mukaisesti (ja pitävät vähintäänkin kopiota siitä lääkarintodistuksesta mukana).

Kolme vaihtoehtoa:

1) kortin rekisteröinti
2) kortin vaihto
3) olla tekemättä mitään

Lämpimästi suosittelen vaihtoehtoja 1) tai 2). Viimeinen vaihtoehto toimii myös, mutta sitten on omalla vastuulla noiden lääkärikäyntien hoitaminen.