ajatus iloisin mielin kunnoittamisesta

Uusimmat Keskustelu Yleistä Purkautumisosasto Nimimerkin takana on oikea ihminen ajatus iloisin mielin kunnoittamisesta

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Laura
Laura Ei kirjautuneena
Liittynyt: 18.04.2008
Kirjoituksia: 26
Vastauksia: 209
Hot kirjoitti:

Jos nimimerkki kuolee, osallistummeko hautajaisiin yhteisönä vai yksittäisinä nimimerkkeinä vai onko niin, että asia ei kuulu meille alkuunkaan?
….
On myös hyvin todennäköistä, että kyynel tuli monen muunkin kuin Ivankan silmään vaikka ei ole herraa livenä tavannutkaan?

OC toivoi, että hänen muistoaan kunnioitetaan iloisin mielin. Kuinka sen teemme käytännössä?

Kyllä, kyynel tuli minunkin silmääni, vaikka en varmastikaan tuntenut OC:ta niin läheisesti kuin esimerkiksi Ivanka tai moni muu, pidempään Orkkiin kirjoittanut.

Minustakin tuntuu, että me OC:ta kaipaamaan jääneet orkki-tutut – netin kautta tai kasvotustenkin tunteneet – voisimme nyt miettiä mahdollista tapaa pitää näköisemme/OC:n näköinen muistotilaisuus. Tapoja muistaa ja kunnioittaa on yhtä monta kuin meitä orkkilaisia. Olemme levittäytyneet aika hienosti ympäri Suomea, Espanjaa ja muitakin maita. Ns. perinteinen tilaisuus, johon kaikki kokoontumista haluavat voisivat kokoontua, on aika hankala järjestää.

Voin olla täysin väärässä, mutta käsitykseni mukaan hautajaisiin voi mennä vain joko kutsuttuna tai jos hautajaisista on yleinen ilmoitus lehdessä (miten muuten edes tietäisi, missä ja milloin ne ovat). Sen vuoksi kirjoitan nyt itseorganisoiduista muistotilaisuuksista, en ns. varsinaisista hautajaisista. Yksi vaihtoehto on pitää useampia muisteloita, enemmän tai vähemmän virallisia, siellä päin maailmaa missä kaksikin OC:n tuntenutta haluavat yhdessä kohottaa lasin kirkasta vettä hänen muistolleen. Näitä syntyy varmaan ihan itsekseenkin niiden orkkilaisten kesken, jotka toisiaan tapaavat.

Itse olen tutustunut OC:hen Fuengirolan petankkikentillä. Kaikki orkkilaisethan eivät suinkaan asu täällä, eivätkä kaikki täällä asuvat ole kiinnostuneita kyseisestä pelistä. Kuitenkin ensimmäinen oma ajatukseni muiston kunnioittamisesta iloisin mielin täällä päin maailmaa olisi Old Chap-petankkiturnauksen järjestäminen, joka voisi olla joko suomalaisten kesken tai kansainvälinen (kuten OC itse oli). OC oli loistava pelaaja, ja suunnitteli petankkikentän rakentamista uuteen kotimaahansa, tulevan kotitalonsa pihalle. Rautahermoisena pelaajana hän olisi ollut luottopelaaja myös tiukassa kilpailutilanteessa. Turnauksesta saisimme yhdellä puhelinsoitolla paikalliseen suomalais-lehteen jutun, jonka yhteydessä voisi olla OC:n elämänkerta, muistopuhe tai mitä nyt sitten parhaaksi katsoisimme.

Tämä on yksi ehdotus, joka kumpuaa tietysti täysin omasta näkökulmastani ja siitä, missä ja mitä kautta OC:ta sain oppia tuntemaan.