Ajattelemalla onnistuu

LINKKI

Abso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.07.2012
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 542

Alligaattoreita arvaa vähän varoa, maanmiehiään ei. Alligaattori nappaa jalan tai käden, maanmies nappaa rahat. Ilman jalkaa ja kättä tulee toimeen, ilman rahaa ei Varotaan näitä ystävällisiä maanmiehiä ja pysytään sisällä.

Yleensä riittää se, että ajattelee ns. maalaisjärjellä. Esimerkiksi epäilysten on syytä herätä silloin, kun ”uskonveli/sisar” ruinaa ilmaista asuntoa ja lähestyy asiaa varsin monimutkaisen ja ilmeisen keksityn kehystarinan kautta.

Tuo epäluotettava asunnonvälittäjä on ongelma, johon on olemassa ratkaisuja. Asunnon vuokrausta varten on olemassa erilaisia älytys- ja lukitusjärjestelmiä, joista jää rekisterimerkitä. Meillän on murtohälytin, joka rekisteröi kaikki pois- ja päällekytkentäajat. Samanlaisen järjestelmän saa edistyneisiin lukkoihin. Järjestelmän tietoja voi sitten verrata vuokravälittäjän antamiin tietoihin.

Joo, joku voi sitten väittää, että kiero asunnonvälittäjä voisi pitää hälyyttimen pois päältä. No ei onnistu, jos virta katkaistaan, tulee hälytys kännykkään. Jos laite ei ole päällä, voi sen laittaa päälle kännykästä. Lukko taas toimii ilman virtaa, joten se rekisteröi kaikki avaukset avaimen tarkkuudella. Olemme joskus pohtineet siivojan työajan valvontaa lukon perusteella, mutta avaus- ja sulkuajat eivät kerro mitään siitä, mitä siivooja tekee. Tunnin kahvihetkestä ei haluaisi maksaa samaa hintaa kuin tunnin siivouksesta.