ajan hermolla, tai sitten fillarilla :)

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Viikon 14 uutisia ajan hermolla, tai sitten fillarilla :)

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
arnold malaga Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
vanhatyttö kirjoitti:

…kun ulkomaalaisviha, ihan aiheesta sitäpaitsi, alkaa nostaa päátáän, niin ihan varmasti se koskee kaikkia ulkomaalaisia yrityksiä ja yrittäjiá…

Siksi suosittelenkin kaikkia extranjero-yrittäjiä ottamaan palkkalistoilleen ennen kaikkea supi-espanjalasia työntekijöitä. Se saa vihan vaihtumaan melko äkkiä selkääntaputteluksi ja jopa poskisuukotteluksi. Nähty on.
🙂
Muutoinkin esimerkiksi suomalaisten kannattaa hakeutua myös espanjalaisten seuraan, vaikka se ensin pelottaakin, kun ovat niin meluisia ja erilaisia ja oikeastaan ihan omituisia, kun pussailevat toisiaan ja jopa läpsiaankin ja antavat niidenkin metelöidä.
😛
Osviittaa tuosta integroitumisesta voisitte saada vaikkapa sieltä suomalaisten ylenkatsomasta Espanjan televisiosta, vilkaisemalla TVE-1:lta tiistai-iltaisin myöhäisohjelmaa ”Destino: España”. Ohjelmassa tutustutaan muista maista Espanjaan muuttaneisiin ihmisiin yksilötasolla ja todellakin aivan eri pieteetillä kuin jossain puolijauhoisessa, suomalaisia suomalaisten turvallisessa seurassa hehkuttavassa Fuengirola-sarjassa.

Itse asiassa suomalaisten koulut, lehdet, baarit, päiväkodit, ja sen sellaiset ja niiden ookoo tai ei-ookoo olemiset eivät voisi espanjalaisia vähempää kiinnostaa.

Fuengirolan uutta koirapuistoa sen sijaan kehuttiin aivan lehditössäkin ja muistutettiin, että se on Andalucian suurin koirapuisto.

Eli siis briiffattuna… Keskivero espanjalaisia kiinnostaa lähinnä se, mikä koskettaa myös heitä itsejään. Ei suomalaisten pikkuriikkisen Los Boliches -yhteisön keskinäiset kärhämät, tai edes heidän veronkierrotkaan, paitsi verottajaa.

Kiinalaiset sen sijaan ovat aivan eri juttu kaikkine kinkkiravintola- ja halpakauppa-”mafioineen”. Ne ovat jo kauan olleet näkyvällä paikalla keskellä espanjalaisten kaduntallaajien elämää ja siksi jyrkästi eri levelillä kuin suomalaisten pikku puulaakit ja muut edesottamukset. Edes Centro Finlandia ei ylitä kuppilakeskustelukynnystä. Kinkit kyllä.