Aika

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä chevere
chevere Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.02.2008
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 6

vesseleitä ovat. Olen jo tottunut niihin näiden vuosien aikana. Tosin asunnoissani ei niitä ole kertaakaan nähnyt. Siivonnut kämppäni kuten canarialaiset vaimot, samoilla aineilla ja pitänyt lattialla sellaisia pieniä lituskoja laitteita joista mahdolliset uhrit tepastelevat läpi ja menevät jonnekin kuolemaan. Kaduillahan niitä näkee iltaisin piipertelemässä..

Ilmaston lämpenemisen johdosta kehoittaisinkin ihmisiä katsomaan missä pitävät matkalaukkujaan lomansa aikan. Ystäväni kapsekista kömpi Saksaan kotiin tullessaan tuliaisten joukossa muheva torakka. Oli pitänyt laukkuaan avonaisena lattialla. Tätä en koskaan enää tee. Nythän ne mokomat tässä lämmössä selviävät varmaan Suomessakin ! Tai kehittyvät piankin selvitäkseen. Onhan meillä niitä ennekin ollut ja varmaan vieläkin, mutten koskaan ole Suomessa ainoatakaan nähnyt.

Paikallisen baarini vessaanmenorituaali on jo opittu. Ensin ulkopuolelta sytytät valon – odotat hetken, että torakat ehtivät piiloutua – ja vasta sitten sisälle. Jos astut vessaan liian vikkelään, et ole siellä yksin. Alussa baarille antamamme kutsumanimi olikin ”La cucaracha” . Se on kuitenkin niin mukava ja viihtyisä paikka, etteivät torakat sen lumoa häirtise. Kyllä vastaantulevät tyynesti litistetään lattiaan ja jatketaan jutustelua…

Maailmassa on paljon pahempiakin asioita… Mielummin istun ”torakkabaarissa” kun kävelen Hesassa yöllä!