Aiheellisia kysymyksiä

LINKKI

Kari
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 175
Vastauksia: 1456

Tärkeitä kysymyksiä Tuomolta… tässä muutama vinkki:

En ole tarkistanut yksityiskohtia, mutta sähkö on sikakallista kaasuun verrattuna. Itse suosin kaasua aina kun mahdollista… liekö jäänyt mieleen jo ajoilta, kun ajelimme vuosikaudet matkailuautolla ympäri itäistä ja läntistä Eurooppaa.

Lämpöpumpulla säästät paljon mahdollisia lämmityslaskuja talvisaikaan (jos olet ottanut kämppäsi epähuomiossa varjon puolelta… itse en tarvitse lämmitystä ollenkaan, kämppä on meren rannalla auringon puolella)

Yritä saada vuokrasopimus siihen muotoon, että maksettavaksesi kuuluu ”nämä ja nämä, mutta sitten ei muuta” …sensijaan varo kuin ruttoa sellaista sopimusta, jossa sitoutuisit esimerkiksi vuokraan ja ”muihin maksuihin” — ne saattavatkin sitten olla mitä kulloinkin mieleen jolkahtaa.

Jos siis vuokrasopimuksessasi annat ”avoimen valtakirjan” kaiken maailman maksuihin, niin takuuvarmasti niitä sinulta myös vongataan.. ja usein yritetään vongata, vaikka et olisi koskaan niihin sitoutunutkaan – silloin on hyvä olla mustaa valkoisella, niin vonkaaminen loppuu siihen.

Tokihan lakikin jotain määrittelee, oli siis sopimuksessa mitä tahansa, mutta sehän se vasta hankalaksi ja kalliiksi käy, jos siihen yrittää turvaantua. Mieluummin siis ennalta viisas ja sopimukseen selkeä lista, mitä maksuja sitoudut maksamaan… ja sitten perään maininta, että muita maksuja ei tule, vaan niistä vastaa asunnon omistaja.

Nopeasti mieleen tulevia maksuja:

* vuokra
* tallin vuokra
* avaimet
* kaasut
* kaasupullojen vaihto (jotkut laskuttavat suolaisesti)
* vedet
* roskismaksu (basura)
* erilaiset verot (jees, jotkut yrittävät maksattaa verojaan vuokralaisilla!)
* puhelin
* aiemman vuokralaisen maksamattomat maksut

Kai niitä on muitakin, mutta noilla periaatteilla pääset ainakin alkuun …kertokaahan muutkin kokemuksianne ja vinkkejänne, tärkeä asia!