aihe ei vanhene

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Kim Lindholm
Kim Lindholm Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.04.2011
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 5

En huomannut että tämän keskustelun aihe oli luotu jo vuosia sitten (jostain se pompsahti esille josta sen huomasin), mutta ei talouden tila tai korkea työttömyys pitäisi estää keskustelua. Päinvastoin, moni menestynyt yritys on perustettu juuri matalasuhdanteen aikana, jolloin kynnys perustaa oma yritys on myös usealle matalampi.

Tämä oli myös ensimmäinen kerta kun osallistuin keskusteluun tällä sivustolla, ja sen sijaan että keskustelijat pysyisivät aiheessa, epäillään ”haaveilijaksi tai pesunkestäväksi timoksi” 🙂 En siitä pahastu, minä en tätä kesksutelua aloittanut, en mielestäni ole esittänyt haaveilevia ajatuksia, vaan vastasin vain omalla mielipiteelläni tämän viestiketjun alkuperäiseen aiheeseen ja muiden kirjoittajien kommentteihin.

Jos jotain tästä opin, ja siinä te kaikki olette oikeassa, niin tämä on ehdottomasti väärä palsta käydä tällaisia keskusteluja. Otetaan opiksi nyt kun olen tutustunut vähän paremmin tämän foorumin keskusteluetiikkaan. Sinällään muuten kiinnostava paikka, josta kuvittelin saavani näkemystä mitä suomalaisyhteisössä ja aurinkorannikolla yleensä tapahtuu.

Lopuksi puolustaisin kaikkia (lainaan tässä vanhatyttö nimimerkin nimityksiä näistä ihmisistä) ”remonttireiskoja”, ”lapsilikkoja”, ”putkimiesekspertteja” ja ”jokaalanammattimiehiä” siinä että jo tulemalla aurinkorannikolle he ovat osoittaneet aloitekykynsä ja yrittäjähenkisyytensä, molemmat ominaisuuksia joita arvostan korkealle. Vanhatytöllä on ilmeisesti vähän eri näkemys ihmisistä jotka asuvat tai ovat asuneet täällä. Ei ole tullut mieleenkään että täällä saattaa asua ihan tavallisia, koulutettuja ja mahdollisesti myös menestyneitä ja hyvin käyttäytyviä suomalaisia? Moni on lisäksi ehkä myös päättänyt jättää rotanpyörän taakseen, ja päättänyt aloittaa täällä uuden elämän työllistäen itsensä vaikka putkimiehenä jos se siltä tuntuu. Moni on myös myynyt liiketoimintansa Suomessa. Ei näistä yrittäjistä pitäisi puhua alentavasti. Täällä epäonnistuminen ei myöskään tee ala-arvoiseksi. Yrittämättä jättäminen sen sijaan on pahempi synti. Myös eläkeläiset jotka ovat tulleet tänne ovat hoitaneet omat asiansa Suomessa mallikkaasti, joka mahdollistanut tänne tulon. Keskivertojuntilta se ei välttämättä onnistu. Ja täällä varttuneista junioreistamme kasvaa kansainvälisiä kielitaitoisia ammattilaisia. Tästä on jo esimerkkejä.

Eli päinvastoin, väittäisin että olisi aika antaa vähän krediittiä täällä asuville suomalaisille, eikä vain tallata meidän omaa mainettaan.