Ai tänäänkö se nyt sitten on – ennen torstaisin?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat PULINABOXI 38 Ai tänäänkö se nyt sitten on – ennen torstaisin?

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Meinasin justiin nostaa tän pulinaboxin tarjolle, kun jengi meinasi kerääntyä Tokelan keittiöön lätisemään. Vaikka sinnehän yleensä kemujen parhaat kerääntyvät. Itse aikanaan suorastaan rakastin himassakin keittiökeskusteluja, jos sattui olemaan bileet. Et’silleen.

Taiteiden yöstä tulee nyt väkisinkin mieleen humaltuvien hemmoje esiinmarssi – sattumusten yö – tilaisuus jossa voi snadisti briljeerata kulttuurilla, vaikka suurin osa jengistä sen kuin dallaa, skruudaa ja dokaa eikä bonjaa aamuun mennessä mistään yhtään enempää.

Mulla oli Stadissa viimeinen näyteikkunatasoinen toimistoni Jääkärinkadulla (sisäänkäynti vaatimattomasti porttikäytävästä) ennen muuttoani Espanjaan. Eräänä taiteiden yönä sitten tarjosin lähipiirille kokkikaverini valmistelemaa safkaa ja maittavaa viiniä riittävästi. Olin kutsunut paikalle asiakkaani, parhaat ystäväni ja lisäksi luukuttanut talon asukkaille tiedon, että nyt saa tulla tutustumaan.

Ääntä lähti kahdesta säkkipillin soittajasta (ja lujaa portin pielessä seisten, kiitos), joiden avauksena oli tietenkin toivomuksestani Amazing Geace. Muusta taiteellisesta panoksesta vastasivat kaksi friidua, jotka steppasivat irkkujuttuja asfaltilla ja minä itse, joka vakuutin kaikille jälleen kerran olevani monilahjakas ihminen, joka ei hyvyyttään häpeä (taputuksia, kiitos).

Silloin muuten tapasin ensimmäistä kertaa äärimmäisen hyvän ihmisen, Glorian, jonka toi paikalle mies sohvalta, ikivanha kaverini Kale (vielä kerran ajatukset Glorialle, jota on aidosti ikävä – kiitos).

Ai-niin, miksi mä tämmöistä nyt …

Hei Suoratukka. Kaupungilla on alkuillasta vain turhaa hulinaa. Soittele siis nyt porraskäytäväsi ovikelloja, järjestäkää yllätykselliset nyyttärit kotikadulle ja lähtekää sitten vasta puolenyön aikaan yhdessä baanalle – em. kokemuksesta osaan sanoa, että niin on hauskaa. Ja performanssia siitä syntyy helposti myös.

Ja kertokaa sitten muutkin muuten, mitä taiteiden yössä tapahtui!

P.S. Saataisiinko tuosta ajatuksesta jotakin irti Espanjaan – suomalaien taiteiden yö. Musiikkia, teatteria, kuvataiteita jne. Sitten kun muuttolinnutkin ovat lentäneet etelään jälleen, on siellä vaikka miten paljon hyviä voimia. Kuppiloilla luulisi olevan motivaatioita hoitaa kohdejärjestelyt, Orkki vain toimisi yhtenä yllyttäjänä. Kuin ois?