Ai niin

LINKKI

Frank
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.11.2009
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 255
Hot kirjoitti:

Tuo vertailusi Piratebay:n ontuu, koska minulla on laillinen oikeus katsoa noita ohjelmia kaikkialla. Tallentavan digiboxin valmistaja on yhtä hyvä tai paha kuin TV Kaista; molemmat mahdollistavat tallentamisen ja niiden katselun muualla ja eri aikaan.

Tämä unohtui. Voisitko perustella, missä on määritellään laillinen oikeutesi katsoa suomalaista F1-lähetettä ulkomailla? Se ainakin rikkoo Ecclestonen ja MTV3:n välistä jakelusopimusta, MTV3:n mainossopimuksia, mainostajien tekijänoikeuksia ja mahdollisesti paljon muutakin. TV-lupamaksu ei oikeuta ulkomaiseen katseluun. Ainoa erikoisuus on tuo talleenteen siirtäminen, josta varmaankin kättä juuri väännellään. Huom; en vastusta tätä, vaan palvelukokonaisuutenahan se on aivan loistava.

Puolustan myös kantaani vertailussa The Piratebayhin. Monia laitteita saa valmistaa, mutta ei käyttää väärin. Esim. puukko tai auto. Slingbox on laillinen, mutta live-luvan lähettäminen edellyttäisi lähetyslupaa. Laittomuus siis tapahtuu lähetyspäässä jatkolähetyksenä. Ilmeisesti TV-kaista ei jatkolähetä ollenkaan vaan ainoastaan tallentaa ja siksi sen toiminta on saanut jatkua kunnes lopullinen ”tuomio” tulee, tai sovinto*. Piratebay toimii kuten Slingbox, eikä kummassakaan laitteisto ole laiton, vaan niiden käyttäminen siten kun niitä käytetään.

*Suomen tekijänoikeuslaki erittelee myös ”jo julkaistun” ja ”julkaisemattoman”, eli kun lähetys on tullut ulos TV:stä se on julkaistu ja siten vähemmän suojattu kuin julkaisematon. Tallenne on siis aina jo julkaistu.

Ei, en ole lainoppinut. Kunhan tässä mietiskelen mielenkiintoista aihetta.