Ai jaa

LINKKI

Frank
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.11.2009
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 255
Lumenluoja kirjoitti:

Missäköhän asuntojen hinnat ovat nousussa? Madridissako? Kai se on niin, että lokaatio on se olennaisin kysymys. Ja asuntoja kannattaa omistaa vain sen verran kuin itse tarvitsee koska niiden tuotto on yleensä vaatimatonta. Rahat sitten vaikka laivaliikenteeseen (ei kreikkalaiseeen) kullastakaan ei saa ikinä osinkoja.

Jep, sijainti ratkaisee paljon. Costalla on paljon asuntoja, joiden hinta tulee laskemaan vielä pitkään. Kokonaisuudessaan Andalucia näytti olevan jo plussan puolella, silti. Mitä tarkoittaa, että suomalaisen ostajan kannalta hinnat ovat selkeässä nousussa.

Asunnot olivat ainakin minulle hyvä sijoitus muuta vuosi sitten. Kuten kultakin. Tuotolla tai osingolla ei aina ole niin väliä, kunhan pääoma säilyy. 10 vuotta sitten maksoin asuntoni Nokian osakkeilla, jotka silloin olivat 42e/kpl. Nyt asunnon hinta on x3 ja Nokia /4. Tuotto on siis huima. Osinkoa ei ole tullut kuin Nokialta, mutta se ei kyllä paljon lohduttaisi. Historiallisesti pörssiosakkeen tuotto on 7%/v, jolla ei kovasti juhlita silläkään. Asunnot nousevat samaa tahtia. Nämä tietenkin edellyttävät erittäin pitkäaikaista stabiilia sijoittamista.

Käytännössä sijoittaja siis on volatiliteettinen itsekin ja pyrkii hyppäämään hissistä toiseen. Jos Katla ampuu lentokoneet kentälle indeksit tulevat alas ja kulta menee ylös. Se oli vain esimerkki hyvästä hissistä. Jos siinä odottelee osinkoja se on varmasti kalliimpaa. Kokonaistuotto ratkaisee, tai tappion minimointi.