Ahdinko Espanjassa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Masa P
Masa P Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.12.2006
Kirjoituksia: 85
Vastauksia: 744

Ne torsot vuoren rinteiden kupeella ovat tuleville sukupolville muistomerkki hulluudesta ja rahasta!

Käytännössä nykyinen tilanne johtuu täysin EU:sta ja sen yhteisvaluutasta. Kaiken maailman koijarit älysivät helppoa rahaa ja sitä tuli, kuin suokuokalla vetäen.
Muistan hyvin, kun me harmaat suomalaiset pantterit ( 60+ ) patikoimme vuorilla ja katselimme nosturiviidakkoa. Puhuimme usein Suomen 90-luvun lamasta ja kuinka siinä kävi. Tunnusmerkit olivat aivan samat, raha vapautui! Suomessa maahan alkoi vapaasti virrata rahaa sisään ilman mitään säätelyä. Ja lainaa otettiin, koska valuutan korot olivat vain alle puolet kotimaisesta rahasta! Niin myös Espanjassa!

Nyt nuo torsot ovat muiustuksena vuosikymmenet espanjalaisille. Suomeen niitä jäi lähinnä henkiselle puolelle, niille, jotka jäivät henkiin Suomen lamassa. 15000 yrittäjää teki Suomessa itsemurhan kaikkensa antaneena ja kaikki menettäneenä! Nyt Suomen nykypolvi ei enää tiedä mitään 90-luvun lamasta ja sen opeista!
Sen näkee. Velka kasvaa, kuin tulivuori. Laavaa valuu kaikkialle, kuin rahaa ikään! Pikavipit eivät ole mitään!

Mutta Espanja ehkä tulee muistamaan tämän ajan paremmin. Torsot jäävät, vaikka laman kokenut polvi kuoleekin!
Toivottavasti ei isompia mellakoita kuitenkaan Espanjaan tule. Siinä häviävät kaikki. Tekin, jotka vietätte aikaa Costalla mahat mukavasti pönöttäen kohti aurinkoa